Opel

Lagere CO2-uitstoot voor Opel KARL

De CO2-uitstoot van de nieuwe Opel KARL is naar beneden bijgesteld. De karaktervolle stadsauto met een aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding en ongebruikelijk veel comfort- en veiligheidsvoorzieningen verbruikt nu slechts 4,1 l/100 km, wat overeenkomt met een CO2-uitstoot van 94 gram per kilometer (was 99 g/km).

De Opel KARL is voorzien van de bijzonder efficiënte 1.0 ecoFLEX Start/Stop benzinemotor die speciaal voor dit model is ontwikkeld. De volledig uit aluminium opgetrokken driecilinder krachtbron maakt deel uit van Opels nieuwe ECOTEC-familie die met uiterste zorg en precisie is ontwikkeld voor levendige prestaties en een fluiterstille loop.

4-Opel-1-0-ECOTECLevendig, stil en uiterst efficiënt
De 1.0 ECOTEC levert 55 kW (75 pk) en is gekoppeld aan een handbediende vijfversnellingsbak. Met het ecoFLEX-pakket blijft het brandstofverbruik beperkt tot slechts 4,1 l/100 km in de gecombineerde cyclus (NEDC). Dat komt neer op een CO2-emissie van 94 g/km. Daarmee is de 839 kilo wegende Opel KARL een van de zuinigste benzinemodellen in zijn klasse, goed voor een fiscale bijtelling van 20 procent bij zakelijk gebruik. De ingenieurs stelden tijdens de ontwikkelingsfase alles in het werk om geluiden en trillingen te beperken. Het blok met een lage resonantie, de tweedelige oliecarter, de in de cilinderkop geïntegreerd uitlaatspruitstuk en de geluidsabsorberend nokkenasdeksel dragen bij aan het hightech-karakter van de 1.0 ECOTEC.

2-Opel-Karl

Veiligheid, comfort en connectiviteit
De Opel KARL legt ook nieuwe normen op het gebied van veiligheid en comfort in zijn segment. Het 3,68 meter lange model biedt standaard ruimte aan vijf personen en maximaal 1.013 liter laadvolume met een neergeklapte achterbank. Hij wordt standaard geleverd met ABS, tractiecontrole TC Plus, stabiliteitscontrole ESP Plus en Hill Start Assist. Het veiligheidsniveau wordt verder verhoogd met de optionele rijstrookassistent en de mistlampen met geïntegreerde bochtverlichting. Het comfort kan worden uitgebreid met voorzieningen als een met leder bekleed stuurwiel, stuurverwarming en stoelverwarming. De standaard City Mode van de snelheidsafhankelijke stuurbekrachtiging vermindert de stuurinspanning in stadsverkeer, terwijl de optionele parkeerhulp ongewenste aanrijdingen tijdens het parkeren helpt te voorkomen. De cruise control met snelheidsbeperking is een handige voorziening om de toegestane maximumsnelheid niet te overschrijden en is ook standaard op alle uitvoeringen.

Begin 2016 is de Opel KARL tevens leverbaar met het IntelliLink-infotainmentsysteem van de nieuwste generatie en de persoonlijke connectiviteits- en hulpverleningsdienst Opel OnStar is vanaf nu reeds te bestellen. Vooral laatstgenoemde voorziening, waarmee de KARL onder meer fungeert als een 4G WiFi hotspot, is bijzonder in deze klasse. Daarmee legt Opel de lat hoog op het gebied van connectiviteit.

 

3-Opel-1-0-ECOTEC

One thought on “Lagere CO2-uitstoot voor Opel KARL

Geef een antwoord