Opel
Opel

Opel maakt automatische transmissie bereikbaar

Een automatische transmissie biedt talloze voordelen, maar is in de meeste gevallen vrij duur. Vooral in de compacte klasse kan een automaat een aanzienlijke prijsstijging met zich meebrengen. Niet bij Opel. De nieuwe Easytronic 3.0 automatische transmissie is bereikbaar voor een brede groep automobilisten. Afhankelijk van het model bedraagt de meerprijs namelijk slechts € 500,- tot € 800,-.

De Easytronic 3.0 van Opel is een nieuw ontwikkelde vijfversnellingsbak met een geautomatiseerd schakelsysteem. Dankzij geavanceerde software en geringe inwendige wrijving staat de Easytronic 3.0 garant voor ongekende souplesse, een adequate gasrespons en bijzonder korte schakeltijden. De kruipfunctie is hetzelfde als bij een conventionele automaat en een speciaal start-stopsysteem start de motor supersnel, voor alerte acceleratie vanuit stilstand. De Easytronic 3.0 kan indien gewenst ook handmatig worden bediend door de versnellingspook voor- of achteruit te bewegen.

Een andere belangrijke eigenschap is efficiency. In combinatie met de Easytronic 3.0 transmissie verbruiken de Opel-modellen in vrijwel alle gevallen minder brandstof dan de handgeschakelde variant. De nieuwe Opel Astra 1.0 Turbo met Easytronic 3.0 behoort zelfs tot de zuinigste benzineauto’s in zijn klasse (4,2 l/100 km, 96 gram CO2/km volgens NEDC). Opel levert de Easytronic 3.0 ook voor de KARL, ADAM en Corsa.

One thought on “Opel maakt automatische transmissie bereikbaar

Geef een antwoord