Opel

Opel Insignia Country Tourer nu ook met voorwielaandrijving

02_Opel-Insignia-Country-TourerOpel breidt het gamma van de Insignia Country Tourer uit met twee nieuwe motorvarianten. De 1.6 Turbo benzinemotor en de 2.0 CDTI dieselmotor worden uitsluitend in combinatie met voorwielaandrijving geleverd. Dankzij een gunstig brandstofverbruik en bijbehorende beperkte CO2-uitstoot van de Opel Insignia Country Tourer, levert dat ook een gunstige prijsstelling op.

De 1.6 Turbo is een direct ingespoten turbobenzinemotor van de nieuwe generatie. Deze motor, die nu ook leverbaar is voor de reguliere Opel Insignia, levert 125 kW/(170 pk) vermogen en 260 Nm koppel. Het gemiddelde brandstofverbruik is vastgesteld op 6,2 l/100 km met een CO2-uitstoot van 146 g/km. De voorwielaangedreven Opel Insignia Country Tourer met 2.0 CDTI dieselmotor verbruikt gemiddeld 4,5 l/100 km, wat overeenkomt met een CO2-uitstoot van slechts 119 g/km. Desondanks staat deze nieuw ontwikkelde turbodieselmotor garant voor pittige prestaties. De 2.0 CDTI levert 120 kW/(163 pk) vermogen en een hoog koppel van 350 Nm. Een handgeschakelde zesversnellingsbak en een start-stopsysteem zijn standaard op beide motoren.

01_Opel-Insignia-Country-TourerVastberaden uitstraling
“Nu de Opel Insignia Country Tourer ook met voorwielaandrijving leverbaar is, is hij nog aantrekkelijker, terwijl klanten niet hoeven af te zien van de kenmerkende off-road-elementen als de bodembeschermers, de geprononceerde wielkasten, de afdekplaten onder de bumpers en de dubbele uitlaatdempers”, zegt Peter Christian Küspert, vice president Sales en Aftersales bij Opel. “De avontuurlijke Insignia Country Tourer behoudt zijn vastberaden uitstraling, maar is nu ook interessant voor automobilisten die voornamelijk in de stad en op de snelweg rijden.”

Geef een antwoord