Opel

Eerste foto’s van de nieuwe Astra

Opel-Astra-3-300x850Vanaf eind juni zal de nieuwste Astra al besteld kunnen worden. Gisteren werden de eerste foto’s vrijgegeven van de elfde generatie! Het succesverhaal begint met de Kadett in 1936 en zal worden voortgezet met de nieuwe Astra K, die vanaf eind oktober in de showroom van de Opel dealer zal staan. De gloednieuwe Astra is gebaseerd op een geheel nieuwe lichtgewicht architectuur , wordt aangedreven door de nieuwste generatie motoren en biedt functies en innovaties die voorheen alleen bekend waren van auto’s in een duurdere prijsklasse.

Opel voegt een nieuw hoofdstuk toe aan de 80-jarige historie van compacte middenklassers. De volledig nieuwe, vijfde generatie Opel Astra bestormt zijn segment met state-of-the-art technologie en innovaties uit hogere segmenten. En met dank aan de grondige gewichtsreductie is de nieuwe Opel Astra niet alleen zuiniger, maar ook dynamischer, wendbaarder en comfortabeler dan ooit. Daarnaast is de nieuwe Astra voorzien van de nieuwste generatie motoren en het atletische design sluit naadloos aan op het karakter van de nieuwe Astra.

Nieuwe generatie krachtbronnen

Opel levert de nieuwe Astra uitsluitend met de nieuwste generatie benzine- en dieselmotoren. De krachtbronnen met een cilinderinhoud van 1,0- tot 1,6 liter leveren vermogens van 77 kW (105 pk) tot 147 kW (200 pk). Het dieselaanbod begint bij de 1.6 CDTi met 80 kW (110 pk). Een andere highlight is de geheel nieuwe 1.4 Turbo die in de Astra debuteert. Met een vermogen van 107 kW (145 pk) en een maximumkoppel tot 250 Nm tussen 1.800 en 4.000 t/min heeft de 1.4 Turbo een heel levendig karakter.

Atletisch, elegant en ruim
De atletische uitstraling benadrukt het lichtvoetige karakter van de Astra. Een opvallende designfeature is de zwarte C-stijl, waardoor het dak deels lijkt te zweven. De kenmerkende Opel-grille en de hightech koplampen en achterlichten versterken de visuele breedte van de auto. En dat terwijl de nieuwe Opel Astra compacter is dan zijn voorganger. De lengte van 4,37 meter en hoogte van 1,46 meter hebben ook een positieve invloed op luchtweerstand. Ondanks de compactere buitenmaten groeide het interieur. Dankzij de slimme indeling en de nieuw ontworpen stoelen hebben passagiers achterin zelfs 3,5 cm meer beenruimte.

Primeurs Opel Astra
De nieuwe Astra biedt een scala aan primeurs. De Astra is het eerste nieuwe Opel-model dat is uitgerust met de persoonlijke connectiviteit- en service-assistent Opel OnStar. Deze nieuwste ontwikkeling op het gebied van connectiviteit in Europa biedt een breed scala aan diensten op het gebied van veiligheid en comfort. Ook biedt het 24/7 toegang tot hulp en persoonlijke assistentie en met Opel OnStar fungeert de Opel Astra zelfs als een 4G mobiele Wi-Fi-hotspot. Tevens debuteert de nieuwste generatie van Opels IntelliLink infotainmentsysteem in de nieuwe Astra. Dankzij de software van Apple CarPlay en Android Auto was het koppelen van een smartphone nog nooit zo eenvoudig.

En met de IntelliLux LED Matrix-verlichting maakt Opel opnieuw geavanceerde techniek bereikbaar voor een groot publiek. Deze optionele koplampen maken gebruik van de nieuwste generatie LED’s met een zeer hoge lichtintensiteit. Zodra de auto de bebouwde kom verlaat, wordt automatisch continu grootlicht gevoerd. De geavanceerde frontcamera ‘Opel Eye’ scant de omgeving en stuurt de LED-units zodanig aan dat medeweggebruikers niet verblind worden.

De nieuwe Astra beleeft zijn première op de internationale autoshow van Frankfurt (17 t/m 27 september 2015) en wordt eind oktober in de showroom van de Opel dealer verwacht.

One thought on “Eerste foto’s van de nieuwe Astra

Geef een reactie