Opel

Opel Astra krijgt van Euro NCAP maximale vijf sterren

Euro NCAP heeft aan de nieuwe Opel Astra de maximale veiligheidsscore van vijf sterren toegekend. Een bewijs dat het totale pakket veiligheidsvoorzieningen en assistentiesystemen in de nieuwe Opel Astra bijzonder effectief is. Op elk vlak, dus voor inzittendenbescherming, veiligheid voor kinderen, voetgangersveiligheid en veiligheidsassistentie behaalde de Astra uitstekende resultaten.

Bij het ontwikkelen van nieuwe modellen kijkt Opel vooral naar veiligheid en bescherming in echte verkeerssituaties en bij aanrijdingen in de praktijk. Passieve en actieve veiligheidssystemen zijn daardoor gericht op de realiteit van alledag. De Astra heeft een uiterst stabiel passagierscompartiment, dat bij een aanrijding minimaal vervormt en inzittenden maximaal beschermt. Het compartiment is tevens aan alle kanten voorzien van energie absorberende zones, die de impact van de klap verzachten door op een van te voren nauwkeurig uitgestippelde manier te vervormen. Airbags voorin, zijairbags en gordijnairbags bieden aanvullende bescherming, samen met dubbele gordelspanners, spankrachtbegrenzing en ‘anti-submarining’ stoelzittingen.

De nieuwe Astra valt op door een zeer groot aantal actieve veiligheids- en bestuurdersassistentiesystemen, die de kans op een aanrijding en letsel sterk verkleinen. Dat zijn: Lane Departure Warning met Lane Keep Assist, Automated Emergency Braking, Integrated Brake Assist, Forward Collision Alert en Following Distance Indication. Al deze systemen krijgen informatie van de Opel Eye camera, die bovenin achter de voorruit is geplaatst, en is voorzien van monocameratechnologie. Deze techniek is uniek in dit segment en de nieuwe Astra is ook het eerste model van Opel dat hiermee is uitgerust. Ook Dode Hoek Waarschuwingen de geavanceerde IntelliLux LED® matrixkoplampen dragen bij aan de veiligheid, net als Traffic Sign Detection system en de optionele “beschermengel” Opel OnStar die nog meer veiligheid onderweg bieden.

One thought on “Opel Astra krijgt van Euro NCAP maximale vijf sterren

Geef een reactie