Opel

Nieuwe Opel Astra met AirWellness-systeem

In de nieuwe Opel Astra voel je je snel thuis. Niet alleen door de doordachte ergonomie, maar ook door unieke features om het klimaat in de auto zo aangenaam mogelijk te maken. Opel stelde alles in het werk om een ‘persoonlijke wellness-sfeer’ te creëren, onder meer met een exclusieve optie: het AirWellness-systeem van Opel.

Heel wat factoren dragen bij aan het gevoel van welzijn in de Astra, zoals de voortreffelijke stoelen voorin, die op wel 18 manieren kunnen worden versteld voor optimaal persoonlijk zitcomfort en superieure ondersteuning van de rug. De doorontwikkelde comfortstoelen met het door rugspecialisten verstrekte AGR-label bieden voor het eerst een combinatie van massage, geheugenposities, ventilatie en verwarming. Verder zijn er de nieuwe IntelliLink-systemen, die compatibel zijn met Apple CarPlay en Android Auto en persoonlijk entertainment met uitstekende geluidskwaliteit bieden. Toch ontbrak er volgens de ontwikkelaars van Opel nog een belangrijk aspect voor de perfecte zintuigelijke mix van voelen, zien, horen en ruiken: de juiste geur die het gevoel van welzijn in de auto zou verhogen.

Samen ontwikkeld met Franse parfumproducent
De oplossing is het AirWellness-systeem, dat exclusief voor de Astra werd ontwikkeld. De marketingdeskundigen en ingenieurs van Opel werkten er samen met de Franse parfumproducent Azur Fragrances ruim een jaar aan. Ontelbare geursamenstellingen werden geselecteerd, getest en verbeterd tot er nog twee geuren over waren voor het systeem in de nieuwe Astra: Balancing Green Tea voor een ontspannend effect en het verfrissende Energizing Dark Wood. Het voordeel voor Astra-berijders: zij hoeven niet voor één geur te kiezen, maar kunnen de kant-en-klare geurpads snel en gemakkelijk verwisselen, naargelang hun stemming.

Ontsnappen uit de dagelijkse sleur met de nieuwe Astra
“Ons unieke AirWellness-systeem past perfect bij Astra. Het vult de auto met een heerlijke geur. Balancing Green Tea is bijvoorbeeld erg ontspannend en creëert samen met andere opties, zoals de AGR Wellness comfortstoelen, een volstrekt andere beleving”, zegt Opel Chief Marketing Office Tina Müller. “Wie meer van een mannelijke geur houdt, kan dan weer kiezen voor Energizing Dark Wood.”

Volgens Müller is het interieur van de Astra nu meer dan ooit een ideale plek om even aan de stress van alledag te ontsnappen. “Voor veel bestuurders is hun auto een van de weinige plaatsen waar ze even tijd voor zichzelf hebben. Alle puzzelstukken moeten in elkaar vallen”, zo stelt zij. Terwijl de parfumeurs op zoek waren naar de perfecte geur, ontwikkelden de ingenieurs van Opel het overeenkomstige systeem. De AirWellness adapter met de geurpads kan gemakkelijk op de middenconsole geklikt worden dankzij de PowerFlex-bar (95 euro). Het systeem wordt elektrisch verwarmd met vijf Volt en verspreidt zo de geur in de passagiersruimte. Het gloednieuwe AirWellness-systeem is beschikbaar voor de aantrekkelijke prijs van slechts 45 euro en de geurpads zijn te koop in sets van vier voor 8 euro.

One thought on “Nieuwe Opel Astra met AirWellness-systeem

Geef een antwoord