Opel

Opel kondigt volledig elektrische Ampera-e aan

Opel introduceert volgend jaar een nieuwe elektrische auto: de Ampera-e. Het revolutionaire model maakt deel uit van het grootste productoffensief in de geschiedenis van Opel, met 29 nieuwe modellen tussen 2016 en 2020. De vijfdeurs Opel Ampera-e biedt plaats aan vijf personen en heeft een grotere actieradius dan de meeste elektrische auto’s. Ook belangrijk: hij wordt voor een bereikbare prijs in de markt gezet.

Voortbouwend op de expertise die Opel heeft opgedaan met de oorspronkelijke Ampera combineert de nieuwe Ampera-e innovatieve, elektrische mobiliteit met geavanceerde connectiviteit en puur rijplezier. “General Motors en Opel zijn ervan overtuigd dat elektrisch aangedreven auto’s een bepalende rol spelen in toekomstige mobiliteit. De baanbrekende technologie van de Ampera-e is een belangrijke stap op weg naar de realisatie van die visie”, aldus Mary Barra, CEO bij General Motors, tijdens de aankondiging van de Opel Ampera-e op het CAR Symposium in Bochum.

Opel Ampera-e
De nieuwe Opel Ampera-e oogt compact. Toch is het interieur verrassend ruim dankzij de efficiënte plaatsing van het accupakket in de bodem van de auto. Het model biedt vijf zitplaatsen en de kofferruimte is vergelijkbaar met die van auto’s in de compacte klasse. Verder is de Ampera-e vooruitstrevend op het gebied van (smartphone)connectiviteit dankzij Opel OnStar en de nieuwste infotainmenttechnologie.

One thought on “Opel kondigt volledig elektrische Ampera-e aan

Geef een antwoord