Opel

MyOpel App: Reisbestemming via smartphone naar navigatiesysteem

Opel-rijders kunnen nu nog gemakkelijker het navigatiesysteem in hun Opel programmeren, zonder dat ze daarvoor in de auto moeten zitten. Dankzij het innovatieve Opel OnStar, Opels persoonlijke connectiviteits- en service-assistent, in combinatie met de nieuwste versie van de myOpel app kunnen Opel-rijders hun reisbestemming in hun smartphone invoeren of selecteren in het adresboek en deze verzenden naar het navigatiesysteem van het betreffende Opel-model. Er is niet veel meer nodig dan een druk op de knop. Gebruikers kunnen nu ook eenvoudig opmerkingen of een foto toevoegen in de Vehicle Location-functie, waarmee het terugvinden van de auto nog makkelijker is. Om parkeerboetes te voorkomen, kunnen myOpel-gebruikers een alarm instellen ter herinnering aan het einde van de parkeertijd.

Opel OnStar zorgt ook voor optimale connectiviteit. Het gebruikt niet alleen computers, maar ook echte, servicegerichte mensen die de rol van ‘beschermengel’ vervullen. Ze reageren direct in het geval van een ongeval en helpen gestolen voertuigen terug te vinden. Deze unieke service kan desgewenst ook portieren op afstand ver- en ontgrendelen, routes direct downloaden en naar het navigatiesysteem in de auto sturen, e-mails verzenden over de toestand van de auto en optioneel zelfs dienen als 4G/LTE WiFi hotspot.

‘Het nut van Opel OnStar voor de gebruiker wordt steeds groter en duidelijker’, zegt Tina Müller, Chief Marketing Officer van Opel Group. ‘Met de handige nieuwe functie Destination Download en de toevoegingen aan de Vehicle Location-functie biedt de myOpel smartphone app nog meer gebruiksgemak en gemoedsrust aan gebruikers van Opel OnStar.’

De bediening op afstand via de myOpel app is de populairste feature van Opel OnStar. Behalve reisbestemmingen invoeren in het navigatiesysteem kunnen de gebruikers van de app ook hun auto gemakkelijker terugvinden en de portiersloten ver- en ontgrendelen via hun smartphone.

Om de auto gemakkelijker terug te vinden in een parkeergarage kunnen myOpel-gebruikers een knop indrukken om de auto te laten claxonneren en de lichten te laten knipperen. Ze kunnen ook belangrijke informatie oproepen over bijvoorbeeld de motorolie en de bandenspanning, en de Wi-Fi-hotspot in de auto beheren zodat maximaal zeven apparaten in de auto verbonden kunnen zijn met internet. Dit kan momenteel in Nederland, Duitsland, Italië, Portugal, Groot-Brittannië en Spanje. myOpel-gebruikers kunnen ook het instructieboek voor de auto downloaden op hun smartphone en zoeken naar Opel-dealers.

Android- en iOS-smartphonegebruikers kunnen de myOpel-app downloaden van respectievelijk de Google Play Store en de App Store. Opel OnStar is beschikbaar in alle nieuwe Opel-personenauto’s in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië, Oostenrijk, Zwitserland, Ierland, Polen en Groot-Brittannië (Vauxhall OnStar). Vanaf augustus dit jaar is Opel OnStar in nog eens achttien additionele Europese landen beschikbaar.

Geef een antwoord