Audi Autosport

Audi presenteert nieuwe R18 voor raceseizoen 2016

Tijdens de jaarlijkse Audi Sport Finale, de feestelijke seizoenafsluiting van Audi Sport, is de nieuwe R18 voor het seizoen 2016 gepresenteerd. Met deze auto – het krachtigste en meest efficiënte LM-P1-prototype van Audi tot nu toe – neemt het merk volgend jaar deel aan het FIA WK lange-afstandsracen (WEC), inclusief de 24 Uur van Le Mans, waar de 14e overwinning voor Audi het doel is.

a1511512_medium

Voor het seizoen 2016 heeft Audi Sport zijn LM-P1-sportwagen ingrijpend veranderd. Met innovatieve aerodynamica, de volgende stap in gewichtsbesparende constructie en een gewijzigd hybridesysteem met opslag van de herwonnen energie in lithium-ion-accu’s, wil Audi de strijd met de concurrentie aangaan. Daarbij houdt Audi vast aan de TDI-dieseltechnologie, die Audi-sportdirecteur Dr. Wolfgang Ullrich omschrijft als “de succesvolste automobiele efficiëntietechnologie ter wereld”. Audi neemt volgend jaar met twee auto’s, ingezet door het Audi Sport Team Joest, deel aan het FIA WEC. Met het oog op kostenbesparing hebben Audi en zustermerk Porsche gezamenlijk besloten om ook tijdens de 24 Uur van Le Mans volgend jaar twee in plaats van drie auto’s aan de start te brengen.

a1511506_medium

Continuïteit in de DTM
In de DTM-toerwagenserie won Audi dit jaar tien van de 18 races, meer dan de gezamenlijke concurrentie. Alle acht coureurs die dit jaar voor Audi in de DTM in actie kwamen, blijven volgend jaar aan boord. De acht Audi’s RS 5 DTM worden ook in 2016 ingezet door de Audi Sport Teams Abt Sportsline, Phoenix en Rosberg.

a1511507_medium

Veel belangstelling voor Audi R8 LMS en Audi Sport TT Cup
De ontwikkeling van de nieuwe Audi R8 LMS voor de GT-racerij is afgesloten en de eerste auto’s zijn inmiddels uitgeleverd aan klantenteams. Vanwege de grote vraag naar de nieuwe auto onderzoekt Audi Sport customer racing de mogelijkheid om het geplande aantal auto’s voor het komende seizoen te vergroten. Aanvankelijk zouden 45 exemplaren worden gebouwd. Met het voorgangermodel, de Audi R8 LMS ultra, won de Nederlandse coureur Robin Frijns het afgelopen seizoen de kampioenstitel bij de rijders in de Blancpain GT Series. Ook voor de Audi Sport TT Cup, die dit seizoen zijn première beleefde, is de belangstelling groot: niet minder dan 120 kandidaten hebben zich aangemeld voor één van de twintig startplaatsen, die voor het seizoen 2016 beschikbaar zijn.

a1511504_medium

One thought on “Audi presenteert nieuwe R18 voor raceseizoen 2016

Geef een antwoord