Audi Seat

SEAT-fabriek in Martorell gaat nieuwe Audi A1 produceren

SEAT gaat de nieuwe Audi A1 produceren in de fabriek in het Spaanse Martorell. Deze week heeft Audi de productie van de volgende Audi A1 toegewezen aan de SEAT-fabriek, waar ook al de Audi Q3 werd gebouwd. De productie van de A1, die nu nog in Brussel van de lijn rolt, start naar verwachting in 2018. Naast het verder benutten van de productiecapaciteit in Martorell zorgt het overbrengen van de assemblage daar tevens voor extra investeringen en werkgelegenheid.

Tevens maakte Audi bekend dat de productie van de Audi Q3, die sinds medio 2011 in Martorell wordt gebouwd, verhuist naar de fabriek in het Hongaarse Györ. Met een jaarlijks prognose van 100.000 auto’s heeft de Spaanse fabriek sinds de productiestart van de Q3 in Martorell de oorspronkelijke verwachting overtroffen, met in totaal 478.000 geproduceerde Audi’s Q3. De A1 wordt nu het tweede premiummodel dat in Spanje wordt geproduceerd.

Hoogste kwaliteitsniveau
“De fabriek in Martorell heeft veel ervaring en produceert de Audi Q3 op het hoogste kwaliteitsniveau,” aldus Prof. Dr.-Ing. Hubert Waltl, lid van de Raad van Bestuur voor Productie bij AUDI AG. “Daarom hebben we besloten om na de Audi Q3 ook de Audi A1 in Martorell te produceren.”

SEAT Executive Committee Voorzitter Luca de Meo verklaarde verheugd te zijn over “het grote vertrouwen van Audi en de Volkswagen Groep in SEAT en de fabriek in Martorell. De productie van de A1 in onze productiefaciliteit is fantastisch nieuws en zorgt de komende jaren voor een groter productievolume en een hogere omzet.”

One thought on “SEAT-fabriek in Martorell gaat nieuwe Audi A1 produceren

Geef een reactie