Volvo

Enorme vraag naar topversie Volvo XC90

De nieuwe Volvo XC90 overtreft alle verkoopverwachtingen. Sinds de verkoopstart zijn wereldwijd al nagenoeg 57.000 orders geschreven, waarmee de prognose van 50.000 stuks voor 2015 ruimschoots wordt overschreden. De Volvo-fabriek in het Zweedse Torslanda draait met drie ploegen op volle toeren om te kunnen voldoen aan de enorme vraag. Opvallend is dat driekwart van de kopers kiest voor de Inscription-uitvoering, de topversie in de reeks.

‘Gezien het feit dat 76 procent van onze klanten kiest voor de Inscription-uitvoering van de XC90, kunnen we stellen dat Volvo zich nadrukkelijk profileert als premiummerk’, zegt Alain Visser, Senior Vice President Marketing, Sales en Customer Service bij Volvo Cars.

De nieuwe XC90 markeert een nieuw tijdperk in de geschiedenis van Volvo. Het is het eerste model dat is ontworpen volgens de toekomstige designtaal, maakt gebruik van het nieuw ontwikkelde Scalable Product Architecture (SPA) platform en een reeks nieuwe technieken introduceert.

Omzetstijging
De verkoopstatistieken van de Volvo XC90 werden onthuld tijdens de bekendmaking van de financiële resultaten van het eerste halfjaar van 2015. Volvo boekte een operationele winst van SEK 1.660 miljoen in de eerste zes maanden van dit jaar, vergeleken met SEK 968 miljoen in dezelfde periode in 2014. De omzet steeg van SEK 66.982 miljoen tot SEK 75.215 miljoen.

In het eerste halfjaar van 2015 werden 232.284 auto’s verkocht, waarmee een lichte stijging werd gerealiseerd ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, toen er 229.013 orders werden geschreven. De verkoopstijging is vooral te danken aan de toenemende vraag vanuit Europa. De verkoop in China bleef op gelijk niveau, terwijl de omzet in de Verenigde Staten stabiliseerde.

‘We blikken terug op een goed halfjaar met verbeterde financiële resultaten’, zegt Håkan Samuelsson, President en Chief Executive bij Volvo Cars. ‘We zijn in 2010 gestart met hervormen en de financiële resultaten bewijzen dat we op de juiste weg zijn.’

Als onderdeel van de langetermijnstrategie worden investeringen gedaan om Volvo’s positie als wereldwijde premium autofabrikant te versterken. Met een volledig nieuw productgamma streeft Volvo op de middellange termijn naar een verdubbeling van de jaaromzet van circa 800.000 auto’s per jaar.`

In de eerste zes maanden van 2015 heeft Volvo Cars belangrijke stappen gezet om de doelstelling te bereiken. Tevens maakte Volvo bekend dat een nieuwe productiefaciliteit in South Carolina zal worden gerealiseerd. Met de bouw van de fabriek in Charleston, die dit najaar start, is 500 miljoen dollar gemoeid. De productie start in 2018 en er zullen in eerste instantie 100.000 auto’s per jaar van de band rollen.

Geef een reactie