Lexus Toyota

Louwman en Parqui verkoopt 100.000 hybride auto’s in Nederland

Louwman & Parqui, de importeur van Toyota en Lexus in Nederland heeft onlangs de 100.000e hybride-auto verkocht. Geen andere fabrikant komt hierbij in de buurt. Ook het moederconcern Toyota Motor Corporation heeft een groene mijlpaal bereikt, met 8 miljoen verkochte hybride modellen wereldwijd. De laatste miljoen exemplaren werden in slechts tien maanden tijd verkocht. Een bewijs van de sterk toenemende populariteit van de zuinige hybride technologie. Bovendien hebben deze benzine-aangedreven hybride auto’s een positieve invloed op de luchtkwaliteit in met name stedelijke gebieden.

Toyota heeft berekend dat de 8 miljoen verkochte hybride modellen goed zijn voor een CO2-besparing van 58 miljoen ton in vergelijking tot de emissie van hetzelfde aantal gelijkwaardige benzineauto’s. De brandstofbesparing bedraagt een indrukwekkende 22 miljard liter.

Terugdringen schadelijke emissies
De 100.000 afgeleverde hybride auto’s leveren in Nederland een belangrijke bijdrage aan het terugdringen van schadelijke emissies die de lokale luchtkwaliteit negatief beïnvloeden, zoals stikstofoxiden (NOx) en fijnstof (PM) die dieselauto’s uitstoten. Benzine-aangedreven Toyota en Lexus hybrides rijden juist in de stad vaker volledig elektrisch en stoten dus helemaal geen schadelijke stoffen uit.

Prius, de voorloper
Het succesverhaal van de hybride modellen van de Toyota Motor Corporation begint voor Nederland in het jaar 2000. Dan komt de eerste generatie Toyota Prius op de markt. Een auto die door sommigen met argusogen werd bekeken, maar inmiddels oer-betrouwbaar is gebleken en niet uit het Nederlandse straatbeeld weg te denken. Andere autofabrikanten hebben pas sinds enkele jaren een hybride auto in hun gamma. Lexus volgde al snel en introduceerde met de RX 400h tien jaar terug de eerste hybride auto in het premium segment.

Uitgebreid hybride-aanbod
Het huidige hybride-aanbod van Toyota bestaat uit 6 modellen: de Yaris Hybrid, Auris Hybrid, Auris Touring Sports Hybrid, Prius, Prius Plug-in Hybrid en Prius Wagon. Begin 2016 komt hier de RAV4 Hybrid met standaard 4WD en een trekgewicht van 1.650 kg bij. Het Lexus hybride-aanbod omvat de modellen: CT 200h, IS 300h, GS 300h, GS 450h, NX 300h, RX 450h en LS 600h. Aan het einde van het jaar wordt hier de spectaculair gelijnde RC 300h aan toegevoegd.

One thought on “Louwman en Parqui verkoopt 100.000 hybride auto’s in Nederland

Geef een reactie