Toyota

Toyota Land Cruiser Challenger: klaar voor elke uitdaging

Toyota introduceert de Land Cruiser Challenger. Deze speciale uitvoering van de legendarische Toyota Land Cruiser is extra compleet uitgerust en vooral interessant voor de mkb’er en zzp’er die met regelmaat een zware aanhanger achter zijn auto heeft hangen. Het maximaal aanhanggewicht (geremd) bedraagt immers een indrukwekkende 3.500 kg. De prijzen van de Land Cruiser Challenger 4WD op grijs kenteken beginnen bij 46.195 euro exclusief bpm en btw.

Exclusieve Challenger lederen bekleding en rijke uitrusting
Toyota rust de 5-deurs Land Cruiser Challenger modeljaar 2017 standaard uit met onder meer 17-inch lichtmetalen velgen, parkeersensoren achter, een parkeerhulpcamera, een Toyota Touch® 2 multimediasysteem met Toyota Go Plus navigatiesysteem, digitale radio (DAB+) en exclusieve ‘Challenger’ lederen bekleding met stoelverwarming vóór. Extra stoer is de parelmoerkleur ‘Vintage Brown’ welke exclusief is voor de Land Cruiser Challenger. De nieuwe Toyota Land Cruiser Challenger is verder te herkennen aan de speciale Challenger-badges, chromen grille en zwarte treeplanken.

4 ombouwvarianten
De Toyota Land Cruiser Challenger is altijd uitgerust met een krachtige 2,8-liter D-4D dieselmotor (130 kW/177 pk) en een 6-trapsautomaat. Het koppel bedraagt een flinke 450 Nm. De Land Cruiser Van Challenger is leverbaar met de keuze uit vier ombouwvarianten. Hierdoor is er keuze is uit een ruimere cabine of ruimere laadruimte en keuze uit een hoog dak met 30 cm kopschot of een standaard dak met een volledige tussenwand. Maatwerk dus. De Land Cruiser Challenger is ook op geel kenteken verkrijgbaar; de prijzen beginnen dan bij 90.730 euro rijklaar. Deze uitvoering is naar wens leverbaar met zeven zitplaatsen. De achterste zitrij is in dit geval opklapbaar. Verder krijgt de Climate Control er een extra, derde zone bij.

Pure 4×4 met ladderchassis die écht uitdagende terreinen overwint
Toyota blijft trouw aan het pure DNA van de Land Cruiser. Sinds 1951 is het beroemde Land Cruiser ladderchassis steeds doorontwikkeld, maar niet verdwenen. Dit onverwoestbare ladderchassis geeft de Land Cruiser zijn grote bodemvrijheid en enorme veerweg van de wielen. De permanente vierwielaandrijving verdeelt de aandrijfkrachten automatisch van 60/40 tot 30/70 over de voor- en achteras. Op welke ondergrond en op welke hoogtes dan ook, de Land Cruiser zorgt ervoor dat je in én uit elk terrein weet te komen.

Per direct is de Land Cruiser Challenger te bestellen bij elke Toyota dealer.

Geef een reactie