Autosport Toyota

Toyota GAZOO Racing maakt rijders Yaris WRC 2017 bekend

Toyota GAZOO Racing maakt bekend dat het de Finse coureur Juho Hänninen (35) en navigator Kaj Lindström (47) heeft aangetrokken. Het duo neemt volgend jaar voor het rallyteam van Toyota in een Toyota Yaris WRC deel aan het FIA World Rally Championship (WRC). Toyota gaat zich onder de naam Toyota GAZOO Racing wereldwijd nadrukkelijker bezighouden met autosportactiviteiten. Toyota is ook deelnemer aan het FIA World Endurance Championship (WEC).

Coureur Juho Hänninen is al langer de officiële testrijder van de Toyota Yaris WRC. Hiermee maakt Toyota in 2017 een comeback in het wereldkampioenschap rallyrijden. Sinds begin dit jaar maakt het Toyota rallyteam – onder leiding van viervoudig wereldkampioen Tommi Mäkinen – duizenden testkilometers in de Yaris WRC waarbij ook Juho Hänninen intensief betrokken is. Hij heeft een jaarcontract getekend met de optie dit uit te breiden tot na het jaar 2017.

01-kaj-linstrom-en-juho-hanninen

Topresultaten
De Finse coureur heeft flink wat rallyervaring opgedaan. In 2010 won hij de Intercontinental Rally Challenge. Een jaar later pakte hij goud in het rallykampioenschap FIA S-WRC. In de jaren erna behaalde hij topresultaten in verschillende WRC-races zoals de rally van Zweden, Polen en Finland.

Een droom die uitkomt

“Het voelt als een droom die uitkomt”, vertelt Juho Hänninen. “Om samen te mogen werken met een gepassioneerd rallyteam als Toyota GAZOO Racing is werkelijk geweldig. De Yaris WRC is zonder twijfel een fenomenale auto. Ik kan niet wachten om aan de start van de eerste race in Monte Carlo te verschijnen!”

Perfecte kandidaat
“Al vanaf het begin dat Juho bij het team kwam, is hij extreem gemotiveerd en betrokken. Hij heeft de Yaris WRC van meet af aan ontwikkeld en kent de auto door en door. Koppel dit aan zijn ervaring in het WRC en ik ben ervan overtuigd dat hij de perfecte kandidaat is”, aldus teamleider Tommi Mäkinen.

Geef een reactie