Autosport Ford

Ford GT coureurs voor World Endurance races bekendgemaakt

Ford Chip Ganassi Racing maakte deze week bekend dat Marino Franchitti, Stefan Mücke, Olivier Pla en Andy Priaulx zijn geselecteerd om achter het stuur van de nieuwe Ford GT plaats te nemen en te racen in de 2016 FIA World Endurance Championship (WEC).
FordGT_LeMansRaceCar_16

Ford rijdt met twee auto’s in het FIA World Endurance Championship (WEC) en twee in het IMSA Weathertech Sportscar Championship. De bedoeling is dat de twee teams in juni samen komen bij misschien wel de meest beroemde endurance race ter wereld, de 24 uur van Le Mans, vijftig jaar na de historische 1-2-3 finish van de Ford GT40. De FIA WEC bezoekt nog drie locaties in Europa; Silverstone (UK), Nürburgring (Duitsland) en Spa (België).


Foto’s: Drew Gibson

One thought on “Ford GT coureurs voor World Endurance races bekendgemaakt

Geef een reactie