Volvo

Praten met auto dankzij Volvo en Microsoft

Meer dan 33 jaar na de populaire televisieserie Knight Rider presenteert Volvo nu in samenwerking met Microsoft technologie die het mogelijk maakt om te praten met je auto. Dat kan met een soort polszendertje, zoals David ‘The Hoff’ Hasselhoff die gebruikte om zijn rijdende partner KITT opdrachten te geven.

Berijders van een Volvo kunnen straks met hun auto praten via een Microsoft Band 2. Met deze draagbare device zijn via Volvo’s mobiele app Volvo on Call instructies te geven om de navigatie in te stellen, de verwarming te starten, de deuren te vergrendelen, de verlichting in te schakelen en de claxon te activeren.

In november 2015 toonden Volvo en Microsoft het eerste tastbare resultaat van hun samenwerking met een automotive toepassing van HoloLens-technologie. Dit is ’s werelds eerste volledig holografische computer. Die kan in de toekomst van grote waarde zijn om te zien hoe kopers een nieuwe auto bekijken, selecteren en kopen. Nu presenteren beide bedrijven remote voice control voor Volvo-modellen via de Microsoft Band 2. Dat is andermaal een bewijs van de grote ambities van beide partners met het samen ontwikkelen en toepassen van een nieuwe generatie automotive technologie.

Volvo Microsoft Band 2

‘Volvo heeft de intentie om interactie met de auto zo gemakkelijk en gebruiksvriendelijk mogelijk te maken met behulp van de nieuwste technologie. Voice control is nog maar het begin van wat mogelijk is met digitale assistentiefuncties’, aldus Thomas Müller, Vice President Electrics/Electronics & E-Propulsion van Volvo Car Group.

Volvo Cars oriënteert zich daarvoor sinds enige tijd buiten de traditionele automotive arena en is gebrand op kansrijke partnerships en nieuwe businessmodellen.

‘Bij innovatie gaat het ons niet alleen om de technologie. Als die geen voordeel biedt om het leven van onze klanten gemakkelijker, beter, veiliger en leuker te maken, dan zijn wij niet geïnteresseerd. En wees eerlijk – wie heeft er niet gedroomd van het praten met zijn auto via zijn horloge?’, zegt Klas Bendrik, Senior Vice President en Group Chief Information Officer van Volvo Car Group.

Volvo Microsoft Band 2

‘Samen met Volvo gaan we door met het ontwikkelen van baanbrekende technologie om de rijervaring naar een hoger plan te tillen’, zegt Peggy Johnson, Executive Vice President business development bij Microsoft. ‘We krijgen steeds meer inzicht in hoeveel potentie die technologie heeft om de veiligheid en productiviteit van de bestuurder te vergroten.’

De nieuwe connectiviteitsoptie met voice control via Microsoft Band 2 is vanaf komend voorjaar beschikbaar voor Volvo-rijders die gebruikmaken van Volvo on Call.

One thought on “Praten met auto dankzij Volvo en Microsoft

Geef een reactie