Autosport BMW

BMW M4 DTM Champion Edition markeert kampioenstitel Marco Wittmann in DTM-kampioenschap 2016.

Twee jaar na het winnen van zijn eerste kampioenstitel, pakte de Duitse BMW M4-coureur Marco Wittmann op 16 oktober opnieuw de DTM-rijderstitel tijdens de 2016-seizoensfinale op de Hockenheimring. Om dit succes te vieren, lanceert BMW M de BMW M4 DTM Champion Edition. De op 200 stuks gelimiteerde Champion Edition-uitvoering heeft een motorvermogen van 368 kW/500 pk.

Twee jaar na het winnen van zijn eerste kampioenstitel, pakte de Duitse BMW M4-coureur Marco Wittmann op 16 oktober opnieuw de DTM-rijderstitel tijdens de 2016-seizoensfinale op de Hockenheimring. Om dit succes te vieren, lanceert BMW M de BMW M4 DTM Champion Edition (gecombineerd brandstofverbruik: 8,5 l/100 km, gecombineerde CO2-uitstoot: 199 g/km – NEDC). De op 200 stuks gelimiteerde Champion Edition-uitvoering heeft een motorvermogen van 368 kW/500 pk. Dat is 51 kW/69 pk meer dan de reguliere BMW M4. Het motorkoppel neemt toe met 50 Nm naar in totaal 600 Nm. Hoogstaande motorsporttechnologie, voor zowel de aandrijflijn als de wielophanging, en specifieke designkenmerken geïnspireerd op DTM-raceauto’s van BMW Motorsport, maken van de BMW M4 DTM Champion Edition een ideale high-performance coupé voor op het circuit en een exceptioneel collectors item.

De BMW M4 DTM Champion Edition 2016 is wereldwijd gelimiteerd op 200 exemplaren. Een zeer beperkt aantal komt begin 2017 naar Nederland. De richtprijs is circa € 188.000.

“Felicitaties gaan uit naar Marco Wittmann, het team RMG en de complete crew van BMW Motorsport”, zegt Frank van Meel, President van BMW M GmbH. “We hebben de eer om Marco’s prestaties en zijn overwinning van de DTM-rijderstitel in 2016 te vieren met deze BMW M4 DTM Champion Edition. Nog nooit was een edition-model zo gelinkt aan de autosport.”

De sportcoupé sprint van 0 naar 100 km/u in slechts 3,8 seconden en de topsnelheid is gelimiteerd op 305 km/u. Deze opzienbarende prestaties zijn mogelijk dankzij toepassing van innovatieve waterinjectietechnologie, die BMW M ook toepaste in de hoogtoerige zescilinder-in-lijn benzinemotor met M TwinPower Turbo techniek van de BMW M4 GTS. De technologie zorgt voor extra koeling van de verbrandingskamer, waardoor de thermische efficiëntie toeneemt en er meer vermogen vrijkomt: 16 procent meer ten opzichte van de reguliere BMW M4.

Kenmerkend exterieurdesign geïnspireerd op DTM-raceauto’s.
De BMW M4 DTM Champion Edition 2016 is exclusief leverbaar in de kleur Alpine White. Het design en de vormen van de extra toevoegingen laat de uitvoering sterk lijken op het uiterlijk van de DTM-raceauto’s van BMW Motorsport. Op deze manier maakt het merk de nauwe banden met de successen van BMW Motorsport in misschien wel de populairste internationale touringcarklasse ter wereld direct zichtbaar. De verschillende aerodynamische componenten afgewerkt in zichtbaar carbon geven de auto een onmiskenbare racy uitstraling. De BMW M4 DTM Champion Edition heeft onder meer een front splitter, spiegelkappen, zijskirts, diffuser, aero flicks gepositioneerd net voor de voorste wielkasten en een achtervleugel.

Pure motorsportsfeer in stijlvol, gesimplificeerd interieur.
Binnen de tweepersoons BMW M4 DTM Champion Edition 2016 nemen zowel de bestuurder als passagier plaats in M Carbon kuipstoelen, afgewerkt met exclusieve Alcantara/Merino lederen bekleding. Alcantara is ook gebruikt voor de verdere afwerking van het interieur, zoals op het M Sport-stuurwiel met een sportieve grijze 12-uurs-markering. Achter de twee kuipstoelen van de BMW M4 DTM Champion Edition neemt een witte rolbeugel de plaats in van een normale achterbank.

Op het gebied van comfort en veiligheid heeft de speciale uitvoering een rijke uitrusting. De auto heeft onder meer BMW navigatiesysteem Professional, airconditioning, adaptieve LED-koplampen met BMW Selective Beam (grootlichtassistent die verblinding van tegenliggers voorkomt), OLED-achterlichten, Park Distance Control (PDC) zowel vóór als achter en een automatische dimfunctie voor de binnenspiegel en zijspiegels.

Uitgebreide maatregelen voor verfijnen van rijdynamiek.
Ten opzichte van de reguliere BMW M4 maakt de DTM Champion Edition niet alleen indruk met een verbeterde performance, maar ook met geoptimaliseerde dynamische rijkwaliteiten. Dit is het resultaat van een nog consistentere toepassing van lichtgewicht onderdelen. De motorkap, het dak, de instrumentenondersteuning en diffuser achter zijn gemaakt van met koolstofvezel versterkt kunststof (CRFP). De einddemper van het dubbele sportuitlaatsysteem heeft aan elke kant twee sierpijpen gemaakt van uitzonderlijk lichtgewicht titanium.

Michelin Pilot Sport Cup 2 high-performance banden in de maat 265/35 R19 vóór en 285/30 R20 achter zorgen voor optimaal contact met het wegdek. De banden zijn specifiek ontwikkeld voor circuitgebruik en gemonteerd rondom lichtmetalen wielen met sterspaakdesign 666 M in een matte Orbit Grey afwerking. BMW M carbon keramische remschijven garanderen remmen zonder dat fading optreedt, zelfs tijdens rijden op het circuit. De individueel op drie manieren verstelbare schroefveerwielophanging is mechanisch verstelbaar (zowel terugslag als demping), zodat de rijkarakteristiek van de auto aangepast kan worden aan persoonlijke smaak.

Geef een antwoord