Volvo

Eerste nieuwe Volvo XC60 rolt in Torslanda van de band

Volvo Cars is de productie gestart van de volledig nieuwe Volvo XC60. Het eerste consumentenexemplaar liep eind april in de Zweedse Volvo-fabriek in Torslanda van de band. Het betreft een XC60 T5 Inscription AWD in de carrosseriekleur ‘Crystal White’.

De Volvo XC60 is sinds de introductie negen jaar geleden opgeklommen tot de meest succesvolste auto in zijn klasse. Wereldwijd heeft Volvo Cars er één miljoen exemplaren van verkocht. De XC60 neemt 30 procent van Volvo’s wereldwijde verkopen voor zijn rekening.

De Volvo XC60 is na de 90-serie het vierde model dat op Volvo’s Scalable Product Architecture-platform (SPA) staat. De investeringen die hiermee gemoeid zijn hebben een positief effect op de werkgelegenheid bij Volvo Cars, waaronder duizenden nieuwe banen bij productie en research & development.

Innovatieve veiligheidstechnologie
De nieuwe Volvo XC60 is een van de veiligste auto’s op de weg en uitgerust met innovatieve technologie. Zo is Steer Assist toegevoegd aan het actieve veiligheidssysteem City Safety. Het nieuwe actieve veiligheidssysteem Oncoming Lane Mitigation maakt gebruik van stuurassistentie om een aanrijding met een voertuig op de tegemoetkomende rijbaan te helpen voorkomen. Hetzelfde doet het Blind Spot Information System (BLIS), maar dan met betrekking tot een voertuig in de dode hoek. De XC60 is optioneel leverbaar met Pilot Assist, Volvo’s geavanceerde semi-autonome rijmodus die desgewenst het sturen, accelereren en remmen overneemt van de bestuurder. Het systeem functioneert tot een snelheid van 130 km/uur. Het topmodel van de XC60 is uitgerust met de bekroonde T8 Twin Engine plug-in hybride benzinemotor met een gecombineerd vermogen van 299 kW (407 pk). De acceleratie vanuit stilstand naar 100 km/uur bedraagt slechts 5,3 seconden.

Het is niet alleen onder de motorkap waar de Volvo XC60 overtuigt. Het nieuwe CleanZone-klimaatsysteem met vier zones verwijdert schadelijke stoffen uit de buitenlucht om het interieur te voorzien van schone, frisse lucht. En zowel het infotainment- en connectiviteitssysteem Volvo Sensus Connect als de Volvo On Call-app is verder verbeterd met mooiere graphics en is nog gebruiksvriendelijker. Net als in de Volvo 90-serie behoort smartphone-integratie met AppleCarPlay en Android Auto tot de mogelijkheden.

Geef een reactie