Ford

Ford Mustang best verkochte sportauto ter wereld

De Ford Mustang is in de afgelopen 50 jaar altijd de best verkochte sportauto in de Verenigde Staten geweest. Dankzij de groeiende populariteit van de iconische ponycar in Europa en in andere delen van de wereld, is de Mustang nu de populairste sportauto ter wereld geworden. Dit blijkt uit een analyse van de registratiegegevens van nieuwe voertuigen in het sportautosegment dat door IHS Markit in opdracht van Ford is uitgevoerd.

De Mustang heeft het in 2016 geschopt tot ’s werelds best verkochte sportauto, met een totale verkoop van meer dan 150.000 Mustangs. De totale wereldwijde verkoop is met 6 procent gestegen ten opzichte van 2015, aangewakkerd door de groei van markten buiten de Verenigde Staten met maar liefst 101 procent, waarbij buiten de VS bijna 45.000 Mustangs zijn verkocht.

In het eerste volledige verkoopjaar in Europa hebben klanten 15.335 Mustangs besteld in deze regio.* De Mustang is de best verkochte sportauto op Europese markten, waaronder Frankrijk, Zweden, Polen, Tsjechië, Hongarije, Roemenië, Finland en Griekenland.

“Van de poolcirkel tot het Middellandse Zeegebied heeft de Ford Mustang de verkoop van sportauto’s in heel Europa overtroffen”, aldus Roelant de Waard, vice-president Marketing, Sales & Service bij Ford Europa. “Europese klanten blijven een belangrijke rol spelen bij het succes van de Mustang. De populariteit van de iconische sportauto bij bestuurders van alle leeftijden en achtergronden lijkt niet te dalen – we hebben in de eerste drie maanden van 2017 maar liefst 3.600 Mustangs verkocht in deze regio.”

Door de continue globale uitbreiding en de grote stijging van de verkoop, onder andere op markten als Duitsland en China, is de Mustang in 2016 uitgegroeid tot de best verkochte sportauto ter wereld. Sinds de introductie in China in 2015 is de Mustang de best verkochte sportauto geworden in deze grootste automarkt ter wereld.
Volgens registratiegegevens voor nieuwe voertuigen van IHS Markit is de verkoop van Mustangs in 2016 met 74 procent gestegen ten opzichte van 2015.

In Nederland steeg het aantal verkochte Mustangs in 2016 met 45 procent ten opzichte van 2015. Zo zijn er respectievelijk 73 Mustangs verkocht ten opzichte van de 33 Mustangs in 2015. Inmiddels zijn er in 2017 al 13 Mustangs verkocht en komt het totaal aantal verkochte Mustangs via de Nederlandse Ford dealers op 119. Van dit aantal zijn er 7 met een 5.0-liter V8-motor op Nederlands kenteken gezet. Ondanks het frisse en regenachtige lenteweer kent de Nederlandse markt veel zon-aanbidders en is bijna 30% van het aantal verkochte Mustangs een convertible.

De Mustang is met meer dan 8,4 miljoen likes de populairste auto op Facebook, en is nu verkrijgbaar in 140 landen op alle continenten, behalve op Antarctica. De Ford Mustang is in Europa verkrijgbaar met een 5.0-liter V8-motor van 421 pk of met een 2.3‑liter EcoBoost-motor van 317 pk.

Geef een reactie