Ford

Nieuwe technologie van Ford helpt snelheidsboetes te voorkomen

Een technologie die helpt boetes bij snelheidsovertredingen te voorkomen, blijkt bij Europese klanten van Ford een van de populairste voorzieningen. Nu komt de Ford Intelligent Speed Limiter ook beschikbaar in de nieuwe Ford Edge SUV.

Nadat de Intelligent Speed Limiter is geactiveerd, leest het systeem via camera’s snelheidsborden en kan het de snelheid aanpassen. Zo kan worden voorkomen dat de toegestane maximumsnelheid wordt overschreden, niet alleen de reden voor een boete maar ook de oorzaak van ongelukken.

Het Europese verkeerspolitienetwerk TISPOL start in 27 Europese landen een campagneweek tegen te hard rijden. Vorig jaar leidde een soortgelijke actie tot meer dan 540.000 geconstateerde overtredingen. Door een sterkere focus op het gebruik van snelheidscamera’s zullen er in Frankrijk in 2018 nog eens 500 camera’s zijn geïntroduceerd,* terwijl in het Verenigd Koninkrijk een parlementaire commissie voor verkeer pleit voor een bredere inzet van snelheidscamera’s waarmee op trajecten de gemiddelde snelheid wordt gemeten.**

Sinds vorig jaar, toen Intelligent Speed Limiter voor het eerst werd geïntroduceerd in de Ford S-MAX en de Galaxy, heeft 95 procent van de klanten die een van deze modellen heeft aangeschaft, voor deze technologie gekozen.

“Bestuurders zijn zich er niet altijd van bewust dat zij te hard rijden. Zij merken dit pas als zij de cameraflits zien, een bekeuring in de brievenbus krijgen of door de politie aan de kant worden gezet”, zegt Stefan Kappes, Active Safety Supervisor bij Ford Europa. “De Intelligent Speed Limiter helpt automobilisten om zich aan de toegestane maximumsnelheid te houden en kan daarmee een van de redenen voor stress tijdens het autorijden wegnemen.”

In de Intelligent Speed Limiter is de functionaliteit van twee Ford-technologieën gecombineerd:
• Adjustable Speed Limiter – waarmee de bestuurder handmatig een maximumsnelheid kan instellen
• Traffic Sign Recognition – waarmee de bestuurder via de display van het instrumentencluster informatie kan aflezen over de laatst gedetecteerde snelheidslimiet, einde-aanduidingen en inhaalverboden.

Ford Intelligent Speed Limiter kan eraan bijdragen dat de maximumsnelheid automatisch wordt aangepast aan de toegestane maximumsnelheid. De bestuurder kan met de bedieningselementen op het stuurwiel de Intelligent Speed Limiter via een menu inschakelen.

Bij auto’s die zijn uitgerust met een navigatiesysteem maakt de Intelligent Speed Limiter daarnaast gebruik van kaartgegevens voor een nog betere nauwkeurigheid.

Het systeem maakt gebruik van een op de voorruit gemonteerde camera die de verkeersborden waarneemt. Wanneer de toegestane maximumsnelheid lager is dan de ingestelde maximumsnelheid, remt de Intelligent Speed Limiter de auto naar behoefte af. Wanneer de toegestane maximumsnelheid weer omhoog gaat, kan de bestuurder gas bijgeven tot de ingestelde maximumsnelheid wordt bereikt, mits deze niet de toegestane snelheidslimiet overschrijdt.

Tot de verdere geavanceerde technologieën voor bestuurdersassistentie die door Ford in Europa zijn geïntroduceerd, behoort ook videotechnologie waarmee een bestuurder om een hoek kan kijken. Front Wide-View Camera is optioneel verkrijgbaar in de nieuwe Ford Edge, S-MAX en Galaxy en biedt de bestuurder via een groothoekvideocamera in de grille een beter overzicht. Op een kruising met slecht zicht of bij het verlaten van een oprit stelt de camera bestuurders in staat om naderende auto’s, voetgangers of fietsers tijdig waar te nemen.

De nieuwe Ford Edge is de grootste van de SUV’s die Ford in Europa op de markt brengt. Het SUV-assortiment bestaat verder uit de Kuga en de compacte EcoSport.

Geef een antwoord