Ford

Smartphone app verhoogt efficiency en kwaliteit productie Ford fabriek

Meer dan een eeuw nadat Henry Ford de eerste bewegende assemblagelijn startte, introduceert Ford Motor Company een grensverleggende uitvinding in het smartphone-tijdperk. Ford heeft een ingenieus draagbaar apparaat ontwikkeld met daarop een smartphone app dat productielijn-werknemers in staat stelt om sneller en nauwkeuriger kwaliteitscontroles op nieuwe auto’s uit te voeren.

Voorheen maakte de werknemers van de Ford-fabriek in Valencia gebruik van een op papier gebaseerd systeem dat resulteerde in meer dan een kilometer per dag heen en weer lopen naar de betreffende desktop PC waar de data op ingevoerd moest worden. Nu zorgt een nieuwe Android-app ervoor dat specificatie- en kwaliteitscontroles ter plaatse kunnen worden uitgevoerd door middel van een om de pols gedragen apparaat. Ook kan de bewegende assemblagelijn onmiddellijk gestopt worden als dat nodig is.

De fabrieksmedewerkers van Ford in Valencia zjin enorm positief over het gebruik van de smartphone-app. Ford beoordeelt op korte termijn of een uitrol naar andere fabrieken mogelijk is.

One thought on “Smartphone app verhoogt efficiency en kwaliteit productie Ford fabriek

Geef een antwoord