Hyundai

De gloednieuwe Hyundai Kona: slank, scherp en progressief

Hyundai onthult nieuwe details over de gloednieuwe compacte B-segment-SUV die Hyundai na de zomer dit jaar introduceert. De Hyundai Kona is het volgende hoofdstuk in Hyundai’s nieuwe designstrategie en heeft een uniek vormgegeven front, waarmee de auto extra opvalt in het populaire SUV B-segment.

De voor Hyundai herkenbare Cascade-grille ontbreekt uiteraard niet op de Hyundai Kona. Uniek zijn de twin-koplampen die hem een extra krachtige uitstraling geven. De LED-dagrijverlichting is boven de LED-koplampen geplaatst, waardoor het front van de Hyundai Kona extra krachtig, progressief, slank en scherp oogt.

De nieuwe Hyundai Kona zet volgende stappen op het gebied van rijcomfort en veiligheid, evenals op het gebied van rijdynamiek. Hij is zeer wendbaar en biedt volop rijplezier en precieze besturing aan SUV-kopers in het B-segment. De lancering van de nieuwe B-segment-SUV vormt bovendien het startsein van de introductie van andere nieuwe SUV-modellen van Hyundai. Tussen nu en 2021 lanceert Hyundai dertig nieuwe modellen en afgeleiden, met als doel uit te groeien tot het grootste Aziatische automerk in Europa.

Met de Hyundai Kona zet Hyundai de traditie voort om crossover- en SUV-modellen te vernoemen naar reisbestemmingen, zoals de Creta, Santa Fe, Tucson en Veracruz. De naam Kona is afgeleid van het Kona-district op Hawaii en weerspiegelt het unieke karakter van het eiland en de energieke levensstijl van de eilanderbewoners.

Hyundai maakt binnenkort meer details bekend over de Hyundai Kona.

Geef een reactie