Volvo

Nieuwe Volvo XC40 maakt een einde aan rommel in de auto

Volvo Cars maakt met de nieuwe Volvo XC40 een einde aan de dagelijkse frustratie die automobilisten ervaren vanwege het gebrek aan functionele opbergruimte in hun auto. De nieuwe Volvo XC40 zet in zijn klasse de maatstaf in ruimte, opbergmogelijkheden en functionaliteit.

Een speciaal team van Volvo Cars besteedde tijdens de ontwikkeling van de nieuwe Volvo XC40 veel tijd aan hoe inwoners van steden over de hele wereld hun auto dagelijks gebruiken. En waar ze hun eigendommen in het interieur opbergen. Een vraag hierbij was bovendien hoe het interieur van auto’s in hun ogen verbeterd kan worden. De onderzoeksresultaten laten zien dat de verschillende regio’s en steden veel raakvlakken kennen. De gegevens vormden waardevolle input voor de interieurdesigners van de Volvo XC40.

“Al tijdens het onderzoek werd duidelijk dat de meeste auto’s tekortschieten wat betreft de opbergmogelijkheden van het interieur. Smartphones in de middenconsole schuiven tot vervelens toe heen en weer, tasjes met afhaalmaaltijden dreigen om te kieperen en probeer maar eens je bankpas of creditcard uit je portemonnee te halen zonder een hand van het stuur te halen. Deze kleine irritaties wilden we oplossen”, zegt Louiza Atcheba, Model Brand Manager voor de 40-serie van Volvo.

Vernieuwende oplossingen
Om bijvoorbeeld de opbergmogelijkheden in deurpanelen te verbeteren, zijn de Volvo-designers vernieuwend te werk gegaan. Door hier speakers te verwijderen en de ontwikkeling van ’s werelds eerste luchtgeventileerde en op het dashboard gemonteerde subwoofer, creëerde het ontwikkelingsteam genoeg opbergruimte in de portieren voor een laptop, tablet of bijvoorbeeld twee flessen water.

“Toen we de middenconsole vormgaven, wilden we dat deze er meer dan alleen mooi uit zal zien; de bekerhouders moesten ook daadwerkelijk als bekerhouders gebruikt kunnen worden. Verder wilden we een design dat ruimte zou bieden aan het opbergen van munten, creditcards en oplaadkabels. Andere wensen waren USB-aansluitingen en een draadloze oplaadmogelijkheid voor smartphones”, aldus Conny Ewe Blommé, Senior Design Manager bij Volvo Cars.

In het dashboardkastje van de Volvo XC40 zit een kleine wegklapbare haak voor het veilig ophangen van boodschappentasjes of tasjes met afhaalmaaltijden. Onder beide voorstoelen bevindt zich bovendien een opbergruimte die groot genoeg is voor een mini-tablet of kleinere voorwerpen.

Handige sleuven
Het dashboard is voorzien van handige sleuven voor het opbergen van bijvoorbeeld brandstofpassen en creditcards, die hierdoor binnen handbereik liggen. Onder de middenarmsteun bevindt zich een opbergruimte die groot genoeg is voor een tissuebox. Met het speciale verwijderbare afvalbakje kan de bestuurder snel en gemakkelijk zijn afval netjes weggooien.

“De kofferruimte bevat bovendien een slim systeem om bagage te scheiden. Hiermee kan de volledige ruimte benut worden zonder de vloer van de bagageruimte te verwijderen. De rugleuningen van de achterste stoelen zijn met een simpele druk op de knop neer te klappen”, zegt Conny Ewe Blommé.

De Volvo XC40 is uitgerust met een opvouwbare bagageruimte-afscheiding voorzien van twee haken voor boodschappentasjes en vier haken voor het eenvoudig bevestigen van andere bagage. Voor waardevolle spullen bevindt zich onder de laadvloer een afsluitbare opbergruimte.

“De ontwikkeling van de nieuwe Volvo XC40 is voor een belangrijk deel gebaseerd op de ervaringen en meningen van klanten. Met de XC40 maken we een einde aan rommel in de auto. Een opgeruimd interieur zorgt voor een opgeruimd hoofd”, besluit Louiza Atcheba.

De Volvo XC40 maakt het XC-gamma van Volvo compleet. Dat bestaat momenteel uit het topmodel Volvo XC90 en de middelgrote Volvo XC60.

Geef een antwoord