Lexus

Lexus met 2 Europese premières naar IAA Frankfurt

Lexus onthult op de IAA Frankfurt Motor Show nieuwe modellen die niet eerder in Europa te zien waren. Zo maken de vernieuwde Lexus CT 200h en de Lexus NX 300h hun Europese publieksdebuut op de Duitse autobeurs. Ook Lexus’ nieuwe vlaggenschip LS en de high-performance premium coupé LC zijn present, evenals de SKYJET – de eenpersoons futuristische achtervolgings-jet uit de bioscoopfilm ‘Valerian’.

SPORTIEVER DESIGN

De Lexus CT 200h is ’s werelds eerste Full Hybrid in het compacte premium segment. Het model (volgens de ANWB en Natuur & Milieu een van de zuinigste middelgrote benzineauto’s in de praktijk) is op veel punten aangescherpt. Het design is sportiever en kreeg details in lijn met het allernieuwste Lexus design. De uitrusting is completer en het interieur luxueuzer.

CROSSOVER

De ‘mid-sized’ crossover Lexus NX kwam drie jaar geleden op de markt. Dankzij het onderscheidende design, de binnenruimte, het hoge comfort, de veiligheid en de rijeigenschappen leverde de NX al snel na zijn marktintroductie een significante bijdrage aan de wereldwijde Lexus verkopen. Lexus vernieuwt nu het exterieurdesign en voert verbeteringen door in het interieur.

TOPMODELLEN

Lexus showt in Frankfurt de nieuwe topmodellen LS en de 2+2 premium coupé LC. Het gedurfde Lexus LS design met het silhouet als van een stijlvolle coupé sluit naadloos aan op Lexus’ nieuwste designtaal. De nieuwe LS 500h staat op een verlengde versie van het volledig nieuwe GA-L platform (Global Architecture for Luxury Vehicles).
De Lexus LC high tech coupé beschikt met zijn superverfijnde V8 of V6 Hybrid aandrijflijn over supercar-DNA. Hij wordt bovendien gebouwd in de Japanse Motomachi-fabriek, dezelfde als van de supersportauto LFA. Ook de LC maakt gebruik van het nieuwe GA-L platform.

FASHION, FILM, DESIGN

Lexus presenteert zich op de IAA expliciet als ‘luxury lifestyle brand’ met voorbeelden van samenwerkingen met de fashion-, film- en designwereld. Een voorbeeld is de Lexus SKYJET; een eenpersoons achtervolgings-jet uit de sciencefictionfilm ‘Valerian – and the City of a Thousand Planets’ – die nu in de bioscoop draait. In het design zijn Lexus’ ‘spindle grille’ en de LC koplampunits te herkennen.

‘AUGMENTED REALITY’-PERSCONFERENTIE

De vernieuwingsdrang die Lexus altijd nastreeft bij de ontwikkeling en productie van zijn modellen, krijgt een extra dimensie op de beursvloer van de IAA Frankfurt. De gebruikelijke persconferentie op een vast tijdstip is komen te vervallen. In plaats daarvan zijn journalisten op elk moment dat de beurs open is welkom op de Lexus stand. Hier kunnen ze een ‘augmented reality’-bril pakken waarmee ze een persoonlijke rondleiding over de stand krijgen van Alain Uyttenhoven – Head of Lexus Europe – en Lexus productmanagers.

Geef een antwoord