Jaguar

Broederstrijd: olympische atleten in unieke Jaguar XF-triatlon

De olympische triatleten en broers Alistair en Jonny Brownlee hebben de strijd met elkaar aangebonden in een triatlon met een twist – aan het stuur van een Jaguar XF en XF Sportbrake.

De broers werkten drie challenges af, waarmee ze de dynamische prestaties, de grote bagageruimte en de parkeerassistentie van beide modellen demonstreerden. De broers waagden zich met de Jaguar XF Sportbrake eerst aan een slalom op een natte, gladde ondergrond. Daar kwam de vierwielaandrijving van de Jaguar optimaal tot zijn recht, met uitstekende tractie en prima prestaties in omstandigheden die weinig grip bieden.

Voor de tweede beproeving moesten de broers hun fietsuitrusting zo snel mogelijk in de 565 liter grote bagageruimte en op de multifunctionele dakdragers van de nieuwe Jaguar XF Sportbrake laden. De beslissende laatste proef was een wedstijd fileparkeren met de XF. Alistair Brownlee nam het stuur in handen en probeerde zo snel mogelijk achteruit in te parkeren. Broer Jonny vertrouwde op het semi-autonome Park Assist en versloeg zijn broer met duidelijk verschil.

‘Alistair might have got the better of me in the Olympics, but this one is really going to hurt him. He prides himself on his driving skills, so to beat him here will give me serious bragging rights. This might have been a little different to what we’re used to, but it was great fun to test the capability of the Jaguar XF and XF Sportbrake. They’re both very impressive cars.’
Jonny Brownlee, wereldkampioen triatlon


De combinatie van interieurruimte, rijdynamiek en geavanceerde technologie maakt de XF Sportbrake de ideale auto voor mensen met een actieve lifestyle. De bagageruimte is ook met volle handen te openen, dankzij de Gesture Tailgate: met een simpele voetbeweging opent de achterklep zich automatisch.

Bovendien kan de Jaguar XF Sportbrake maar liefst 100 kilogram daklast dragen. Daarvoor is een aantal dragers en accessoires leverbaar voor het vervoer van fietsen, snowboards, ski’s en watersportuitrusting.

‘As a triathlete I’m used to being in control of my own performance. I’ve also always prided myself on my parking, so when it came to the final challenge, I wanted to make sure I was in charge. As it turned out, I would have been better off trusting the XF’s technology. I’ll get Jonny back next time!’
Alistair Brownlee, tweevoudig olympisch triatlonkampioen

De nieuwe Jaguar XF Sportbrake komt in oktober op de Nederlandse markt. Er is al een Jaguar XF vanaf € 49.930 en een Jaguar XF Sportbrake vanaf € 55.680,-.

Geef een antwoord