Jaguar

SVO lanceert Jaguar XE SV project 8: Extreemste high-performance Jaguar ooit voor de openbare weg

Jaguar Land Rover Special Vehicle Operations (SVO) kondigt de krachtigste, wendbaarste en extreemste high-performance Jaguar ooit aan: de nieuwe XE SV Project 8. Het prototype van deze 441 kW (600 pk) sterke sportsedan met de prestaties van een supercar rijdt nu zijn eerste testkilometers op de uitdagende Nordschleife van de Nürburgring. De auto is voorzien van exclusieve camouflage ontworpen door SVO Design. Het indrukwekkende Project 8 prototype in actie zien?

Project 8 is uitgerust met de innovatiefste en krachtigste versie van Jaguar Land Rovers 5,0-liter supercharged V8 en wordt de tweede Collectors Edition van SVO, na de succesvolle Jaguar F-TYPE Project 7 in 2014. SVO project bouwt voor de hele wereld slechts driehonderd exemplaren van de Jaguar XE SV Project 8, allemaal met de hand in SVO’s Technical Centre in Coventry.

John Edwards, Managing Director van Jaguar Land Rover Special Operations zegt: ‘The time is right for SVO to produce the most extreme performance road car in the history of Jaguar. The SVO team is possessed by the spirit of performance and committed to creating the most thrilling driving experience imaginable. Our clients worldwide were thrilled by the F-TYPE Project 7. The new XE SV Project 8 takes aerodynamics and performance engineering to another level – it is conceived for enthusiasts and the most discerning collectors. It is natural then that the price for such an extreme performance sports car available in strictly limited numbers will reflect that.’

Alle specificaties van de XE SV Project 8 maakt Jaguar bekend op www.jaguar.com op 28 juni. De dynamische wereldpremière vindt plaats tijdens het Goodwood Festival of Speed in West Sussex in het Verenigd Koninkrijk op 30 juni.

Geef een antwoord