Audi

Brussel krijgt productie elektrische SUV van Audi

Audi bereidt zijn internationale productienetwerk voor op de toekomst. Daarbij is een hoofdrol weggelegd voor de fabriek in Brussel, waar in 2018 de serieproductie start van de eerste volledig elektrische SUV van het merk.

Het Audi e-tron quattro studiemodel, dat in 2015 gepresenteerd werd op de Internationale Autoshow van Frankfurt (IAA), geeft een goed beeld van hoe de productieversie eruit komt te zien. De SUV krijgt in het modelprogramma van Audi een plek tussen de Q5 en Q7. Hij wordt voorzien van drie elektromotoren en een batterij met hoge capaciteit, zodat hij maximaal presteert op het gebied van sportiviteit, rijdynamiek en efficiency. De actieradius bedraagt 500 kilometer en de batterij, die ook in Brussel geproduceerd gaat worden, is snel oplaadbaar.

Internationalisering
Hiermee wordt de Audi-fabriek in België een hoofdlocatie voor elektrische mobiliteit binnen de Volkswagen Groep. De productie van de Audi A1 verhuist op termijn van Brussel naar Martorell in Spanje, terwijl de fabriek in het Hongaarse Györ de productie van de Audi Q3 zal overnemen van de collega’s in Spanje. Deze besluiten zijn goed voor de werkgelegenheid en versterken de internationalisering van het productienetwerk.

Geef een reactie