Suzuki

Suzuki stijgt, vooral zakelijk

Suzuki heeft in Nederland een goed jaar achter de rug. In vergelijking tot 2014 heeft het in het afgelopen jaar een verkoopgroei van 20,1% gerealiseerd. Verder valt op dat steeds meer leaserijders overtuigd raken van de kwaliteiten van de Suzuki-modellen; de zakelijke verkopen stegen met maar liefst 76%.

De mooie groeicijfers van Suzuki zijn vooral te danken aan de nieuwe Suzuki Vitara en de Suzuki Celerio. De verkoopaantallen van deze modellen bedragen 3.064 respectievelijk 1.747. Verder blijft de Suzuki Swift traditiegetrouw een van Suzuki’s populairste modellen. In totaal verkocht Suzuki vorig jaar 10.226 auto’s. In 2014 waren dat er 8.521.

Lagere bijtellingscategorie
Met de pas gepresenteerde Swift Bandit is de verwachting dat de Swift ook dit jaar in de smaak valt bij veel consumenten. Deze speciale versie is extra sportief uitgerust met onder andere zwarte 16-inch lichtmetalen velgen en is scherp geprijsd (vanaf € 15.399,-). En met zijn efficiënte 1.2 DualJet-benzinemotor valt de Swift Bandit net als de reguliere Swift 1.2 in de lagere bijtellingscategorie van 21%.

Extra krachtige Vitara S
2016 moet ook het jaar worden van de nieuwe Suzuki Vitara. Deze vanbuiten compacte, maar vanbinnen ruime AllRoader valt eveneens in de lagere bijtellingscategorie van 21% en is sinds kort ook leverbaar als extra krachtige 1.4 S(port). Deze turboversie is uitgerust met een volledig nieuw ontwikkelde BoosterJet-benzinemotor met 103 kW/140 pk. Desgewenst is de Vitara 1.4 S leverbaar met Suzuki’s intelligente 4WD systeem AllGrip en/of automaat. De prijzen beginnen bij € 28.099,-.

Meer nieuwe Suzuki-modellen
Naar verwachting staat in het voorjaar de nieuwe Suzuki Baleno bij de dealer, een compacte hatchback met een functioneel design en lichtgewicht carrosserie. En richting het einde van het jaar keert een tweede bekende Suzuki-naam terug, namelijk de Ignis. Dit eveneens compacte model vertoont stijlkenmerken van historische Suzuki-modellen zoals de kleine coupé SC 100 GX. Samen met de huidige modellen zal de populariteit van Suzuki hierdoor ook dit jaar ongetwijfeld toenemen.

One thought on “Suzuki stijgt, vooral zakelijk

Geef een antwoord