Suzuki

Alweer mijlpaal voor Suzuki Swift

suzuki swift 2014Suzuki introduceerde de Swift al in 1984 en het model is 30 jaar later nog steeds een regelrechte verkoophit. De 3e generatie werd in 2005 in Nederland gelanceerd en was de eerste Swift die wereldwijd werd verkocht. Ook de huidige 4e generatie wordt wereldwijd geleverd en is sinds 2010 in Nederland leverbaar. De Swift legt Suzuki geen windeieren, want de wereldwijde verkoopcijfers zijn zonder meer indrukwekkend te noemen.

3,5 jaar nadat de 3e generatie werd geïntroduceerd, werd het miljoenste exemplaar van deze generatie verkocht. 2,5 jaar later vond het 2 miljoenste exemplaar een nieuwe eigenaar en weer 2 jaar later reeds het 3 miljoenste exemplaar. Zeer onlangs, amper 1,5 jaar later, werd het 4 miljoenste exemplaar verkocht. De verkopen nemen dus nog steeds sterk toe. Volgens onderzoek was Suzuki eerder dit jaar zelfs het snelst groeiende merk ter wereld.

Ook in Nederland kan de Swift bogen op ijzersterke prestaties en bij veel Swift rijders valt ook de keuze van hun volgende auto op een Swift. Belangrijke redenen hiervoor zijn het fraaie uiterlijk, de uitmuntende rij eigenschappen, een scherpe prijs en het feit dat de Swift volgens onderzoek van de Consumentenbond met rapportcijfer 9.1 de meest betrouwbare auto in zijn klasse is. En natuurlijk zit het ook met de veiligheid helemaal snor, met o.a. de maximale score van 5 sterren in EuroNCAP is deze optimaal. Eerder dit jaar introduceerde Suzuki de vernieuwde versie van de huidige generatie, die liefst 14% zuiniger is dan zijn voorganger.

Geef een antwoord