Morgan

Morgan Plus8 Speedster tijdelijk in Nederland

morgan
2014 is het jaar waarin de Morgan Motor Company viert dat men 100 jaar aan hetzelfde adres auto’s produceert, de Pickersleigh Road in Malvern. Om dit extra kracht bij te zetten introduceerde Morgan onlangs een gelimiteerd model genaamd Morgan Plus8 Speedster en deze auto is binnenkort enkele dagen in Nederland te bewonderen.

De Plus8 Speedster grijpt met zijn pure rijeigenschappen terug naar de vervlogen tijden van gestripte, straat legale raceauto’s. De combinatie van een zeer laag eigen gewicht en een 367 pk sterke V8 motor met 6 versnellingsbak (handgeschakeld of automaat) zorgen voor prestaties die de concurrentie bang maakt. Zoals elke Morgan is ook de Speedster volledig naar eigen smaak samen te stellen waardoor elke auto uniek is. Bovendien is een aantal speciale opties alleen te bestellen op dit gelimiteerde model. De productie is beperkt tot maximaal 60 stuks waardoor de Speedster nu al als klassieker van de toekomst bestempeld kan worden.

Morgan importeur BV Nimag, onderdeel van de Louwman Groep, zal de Morgan Plus8 Speedster een aantal dagen in haar showroom in Vianen beschikbaar hebben voor Nederlandse liefhebbers. Daarnaast zal het zusterbedrijf Louwman Exclusive de aanwezigheid van de Morgan Plus8 Speedster aangrijpen als start van de verkoop van Morgans in hun indrukwekkende showroom langs de A2 in Utrecht. Door dit tweede verkooppunt te starten verwacht men een doelgroep te bereiken die nu niet met Morgan in aanraking komt, maar die wel de passie heeft die bij dit Britse hand gebouwde sportwagenmerk past.

U kunt de Morgan Plus8 Speedster op donderdag 18 en vrijdag 19 september bekijken bij BV Nimag in Vianen. Op 20, 22 en 23 september is de Morgan bij Louwman Exclusive te bewonderen. Daarna is de auto nog twee dagen bij BV Nimag om vervolgens zijn Europese tour te vervolgen.

Geef een reactie