Morgan

Nissan Vision-uitvoeringen: ideale metgezel in druk verkeer

Nissan lanceert het Nissan Vision-gamma: drie speciale uitvoeringen – op basis van de QASHQAI, JUKE en PULSAR – die voorzien zijn van moderne technologie voor meer rijgemak en veiligheid.

Elk model in het Nissan Vision-gamma is voorzien van Nissans Around View Monitor (AVM). De bestuurder krijgt daarbij assistentie van rijhulpsystemen als Lane Departure Warning, Moving Object Detection, Forward Emergency Braking, Blind Spot Warning, High Beam Assist en Traffic Sign Recognition. De Nissan Vision-uitvoeringen zijn gebaseerd op het uitrustingsniveau N-Connecta.*

AVM is gebaseerd op slimme techniek. Het systeem maakt gebruik van de beelden van vier camera’s die aan alle kanten van de auto zijn gemonteerd. De beelden worden digitaal gekoppeld en in vogelperspectief weergegeven op het geïntegreerde NissanConnect-beeldscherm op het dashboard. Daardoor zijn obstakels rond de auto tijdig waar te nemen en te ontwijken.

Intelligent Mobility
AVM heeft ook een rol binnen ProPilot, Nissans technologie voor autonoom rijden, dat in Europa debuteert in de Nissan QASHQAI van modeljaar 2017. ProPilot is onderdeel van de Nissan Intelligent Mobility strategie. Stapsgewijs is hierin vastgelegd hoe auto’s in de toekomst worden aangedreven en bestuurd en welke rol ze kunnen spelen in de samenleving – met het doel rijplezier te vergroten.

Prijzen voor het N-Vision gamma beginnen bij 25.190 euro voor een Pulsar en 26.690 euro voor een Qashqai. De prijs voor de Juke N-Vision maakt Nissan in een later stadium bekent.

*Niet alle genoemde uitrusting is standaard op alle Nissan Vision-uitvoeringen.

Geef een antwoord