Volvo

Nieuwe Volvo V90 Cross Country volgens vertrouwd en succesvol recept

Volvo geniet internationaal bekendheid als de bedenker van ‘cross over’ modellen. Met de onthulling van de nieuwe V90 Cross Country verstevigt Volvo de leiding in dit populaire segment. De meest comfortabele en bekwame premium all-roader ooit completeert de 90-serie en wordt mid-september onthuld.

‘De Cross Country is uitgegroeid tot een begrip en is voor veel mensen het toonbeeld van een rasechte Volvo. Het was vanaf het begin een succesvol concept, perfect voor de zware weersomstandigheden en wegcondities zoals wij die in Zweden kennen’, zegt Håkan Samuelsson, President & CEO bij Volvo Car Group. De eerste Cross Country van Volvo, ontworpen in 1996, combineerde praktische bruikbaarheid met all-roadcapaciteiten. Twintig jaar later is de Cross Country een vertrouwde verschijning in het straatbeeld.

Extreem klimaatbestendig
Alle Cross Country modellen zijn ontworpen om te excelleren in extreme weersomstandigheden en presteren in alle condities: van modderige en besneeuwde bospaden tot lange snelwegritten. Dankzij de ruime bodemvrijheid en de grote trekkracht en de responsieve All Wheel Drive, is deze Volvo ook een populaire trekauto voor boten- en paardentrailers. De Cross Country heeft een stevige positie in het premiumsegment veroverd en is een waardig alternatief voor traditionele terreinauto’s en SUV’s.

‘We zijn vanaf het begin heel nauwkeurig te werk gegaan om te zorgen dat de Cross Country niet alleen een optisch aangepaste versie is. We stelden hoge eisen aan de all-road-eigenschappen en combineerden die met het comfort en andere vertrouwde elementen die van Volvo worden verwacht’, benadrukt Peter Mertens, Senior Vice President Research & Development bij Volvo Car Group.

Geef een antwoord