Jeep

De nieuwe Jeep® Renegade nu leverbaar

Jeep RenegadeNa de wereldpremière op de Geneva Motor Show in maart en in de VS op de New York International Auto Show in april maakt de nieuwe compacte SUV Jeep Renegade nu zijn debuut voor de internationale pers bij gelegenheid van de internationale lancering in de EMEA regio eind september. De totaal nieuwe Jeep® Renegade breidt de modelreeks uit met een eerste optreden in het groeiende segment van de compacte sport-utility vehicle (SUV), terwijl het merk trouw blijft aan de avontuurlijke lifestyle en 4×4 capaciteiten waar Jeep beroemd om is.

Vastberadenheid, vakmanschap en de wens om deel uit te maken van een hecht team: het vormen de meest belangrijke ingrediënten van het wordingsproces van de nieuwe Jeep Renegade, het eerste voertuig van Fiat Chrysler Automobiles dat in samenwerking ontwikkeld is door Italiaanse en Amerikaanse designers en ingenieurs en tevens het eerste model is in de geschiedenis van het merk dat in Italië gebouwd wordt in de vernieuwde fabriek SATA in Melfi (Basilicata). Een totaal nieuwe Jeep, het resultaat van de combinatie van design, functionaliteit en off-road expertise die bij het Amerikaanse merk horen – sinds 73 jaar synoniem voor vrijheid en 4×4 rijden – en de stijl en dynamiek die de handtekening vormen van Italiaanse auto’s over heel de wereld.

De Jeep Renegade is een model dat een sterke stilistische persoonlijkheid uitstraalt, lenig en ruim, geschapen voor ritjes in de stad maar ook voor tochten daarbuiten en altijd klaar om off-road te gaan. Hij beschikt over een interieurruimte die het beste is in deze klasse, uitstekende dynamische kwaliteiten op de gewone weg en onovertroffen off-road capaciteiten. Twee nieuwe, geavanceerde 4×4 systemen – Jeep Active Drive en Jeep Active Drive Low – behelzen een – exclusief voor dit segment- achteras die ontkoppeld kan worden, een systeem dat onmerkbaar schakelt tussen twee- en vierwielaandrijving voor minder brandstofverbruik, wanneer de 4×4 capaciteit niet nodig is. De eerste negentraps versnellingsbak in dit segment verzekert de allerbeste prestaties zowel op de weg als off-road. Een reeks zuinige motoren met twaalf aandrijfcombinaties geven de zekerheid dat de nieuwe Renegade tegemoet zal komen aan elke wens van elke koper.

Binnen EMEA (Europa, Midden-Oosten en Afrika), zal de nieuwe Jeep Renegade te koop zijn in vier verschillende uitvoeringsniveau’s – Sport, Longitude, Limited en Trailhawk – in totaal 12 brandstof-efficiënte aandrijfcombinaties en een keus uit turbodiesels en benzinemotoren, die met vier- of voorwielaangedreven configuraties aangeboden worden. De verkoop start in het vierde kwartaal in de belangrijkste Europese markten. De krachtbronnen voor de EMEA regio omvatten twee MultiAir2 en een E.torQ benzinemotor en twee MultiJet II diesels . Wat versnellingsbakken betreft is er een keuze uit twee handgeschakelde, een dubbele (droge) koppelingstransmissie (DDCT) en de allereerste 9-speed automaat in dit segment.

Exterieur
Vanaf het begin wisten de designers van Jeep dat de Renegade de allerbeste kwaliteiten in huis zou moeten hebben op het gebied van off-road rijden, samen met stadsproporties, terwijl tegelijkertijd veelzijdigheid, wendbaarheid en stijl een belangrijke rol dienden te spelen. Daarbij kregen de ontwerpers ook de taak een volledig nieuwe SUV te creëren die het beroemde Amerikaanse design van het merk Jeep zouden symboliseren, aangezien het ‘t debuut van het merk betekende in het segment van de compacte SUV in meer dan 100 markten over de hele wereld. De Renegade moest tenslotte ook de openlucht vrijheid bieden die teruggaat naar zijn roots in 1941, samen met de Jeep Willy’s MB, en ook vandaag aanwezig in de huidige Jeep Wrangler.

Het resultaat is een voertuig, dat verder bouwt op de krachtige verschijning van de Jeep Wrangler, met een frisse, geheel nieuwe exterieurstijl die jonge en avontuurlijke kopers aan zal spreken, die zichzelf herkennen in het welbekende design van Jeep, geïnspireerd door de waarden van vrijheid en avontuur. Het exterieur van het voertuig ziet er doelbewust uit, met een robuuste carrosserie en een agressieve verhouding tussen wielen en carrosserie. Vanuit elke hoek blijken de onderscheidende designsignalen van het stilistische erfgoed van het merk, zoals de ronde koplampen, de grille met zeven sleuven en trapezoïde wielkasten. Er zijn twee open daksystemen om de koper de vrijheid van rijden in de openlucht te bieden: een groot schuifdak dat uit twee panelen bestaat en het voor dit segment unieke ‘My Sky’. De twee lichte panelen kunnen gemakkelijk worden verwijderd en in de kofferbak opgeborgen worden. ‘My Sky’ introduceert een panoramische openluchtbeleving die exclusief is voor dit segment.

In totaal zeven wieldesigns zijn te koop voor de nieuwe Jeep Renegade. Alle hebben ze vijf nokken met een speciale lak in de maten 16” tot 18”.

Geef een reactie