Jeep

Jeep met twee nieuwe versies naar IAA

Jeep presenteert op de internationale autoshow van Frankfurt (IAA) twee nieuwe versies van de Renegade en Cherokee. Het zijn de ‘Night Eagle’ special editions, ontwikkeld op basis van de uitvoering Longitude. De verkoop start nog dit jaar. Beide specials staan als primeur in Frankfurt op een opvallende, geheel nieuwe stand waar natuurlijke materialen als hout en steen voor een passend Jeep-decor zorgen.

De Renegade Night Eagle onderscheidt zich door zwarte stylingelementen. Ook kenmerkend zijn de satijnglanzend grijze Jeep-badge, mistlampomlijsting en dakrails, terwijl exclusieve zwarte 17″ lichtmetalen wielen de zelfverzekerde uitstraling van de Renegade extra accentueren.

In het interieur zorgen de exclusieve stoffen stoelbekleding voor een hoogwaardige sfeer. De lendensteunen van de bestuurdersstoel zijn bovendien elektrisch verstelbaar. Het omvangrijke infotainment- en connectiviteitssysteem Uconnect met 5″ beeldscherm is standaard, evenals handbediende airconditioning, een 3.5″ TFT-display in het instrumentenpaneel, cruise control en parkeersensoren achter.

Jeep presenteert de Renegade Night Eagle in de nieuwe, matte exterieurkleur Volcano Sand. Onder de motorkap ligt de 140 pk sterke 2.0 MultiJet dieselmotor, gekoppeld aan een handbediende zesversnellingsbak en Jeep’s Active Drive 4×4-systeem. Behalve de 2.0 MultiJet met 120 en 140 pk is de Renegade Night Eagle ook leverbaar met de 120 pk sterke 1.6 MultiJet en 1.4 MultiAir benzinemotor met 140 pk.

Cherokee Night Eagle

De Jeep Cherokee Night Eagle valt op door donkere designelementen en zwarte glanzende accenten, zoals de Jeep-badge, de grille, de dakrails, de 18″ lichtmetalen wielen en de ‘4×4’- en ‘Cherokee’-logo’s. Hij is ook te herkennen aan de Night Eagle-badge. Er is keus uit vier lakkleuren: Black, White, Billet Silver en Granite Crystal.

Tot de uitgebreide uitrusting behoren Uconnect met een 8.4″ scherm, navigatie, negen speakers inclusief subwoofer, een met leder bekleed stuurwiel en dual-zone climate control. Verder is deze speciale uitvoering voorzien van een instrumentenpaneel met 3,5TFT-display, een elektrisch te openen achterklep en parkeersensoren achter.

De Jeep Cherokee Night Eagle is leverbaar met de nieuwe 2.2 MultiJet II dieselmotor met vermogen van 185 of 200 pk (afhankelijk van de markt), beide gekoppeld aan het Active Drive I 4×4-systeem.

Eyecathers: Cherokee KrawLer en Wrangler Rubicon Sunriser

De Jeep Cherokee KrawLer is een creatie op basis van de uitvoering Trailhawk. Hij is geïnspireerd op de robuuste ‘rock crawlers’, waarmee avonturiers met hun auto over de grootste rotsblokken klauteren. De KrawLer heeft een verhoogd onderstel en is uitgerust met stoere BF Goodrich KM2 255/80/17 off-road banden. De spatborden zijn verbreed en er zijn zowel skidplates als treeplanken gemonteerd. De matgroene kleur is een knipoog naar de heritage van Jeep. De KrawLer heeft een krachtige 3.2 V6 Pentastar benzinemotor van 272 pk, een 9-traps automaat en Jeep Active Drive Lock vierwielaandrijving met lage gearing en differentieel-lock achter.

De Wrangler Rubicon Sunriser trekt de aandacht met zijn mat-oranje exterieurlak en speciale features van Mopar, waaronder de bumpers met twee sleepogen die speciaal voor off-road gebruik zijn bedoeld. Andere opvallende zaken zijn de bredere spatbordranden, de laag uitgesneden portieren en instelbare wagenhoogte. Led-lampjes bij de voorruitstijlen en led-techniek voor de dagrijverlichting en achterlichten maken de robuuste look van de Rubicon Sunriser compleet. In dit stoere model zorgt de 2.8 CRD dieselmotor met 5-traps automaat voor de aandrijving.

Op de Jeep-stand staat ook een speciale ‘Moparized’ versie van de Renegade Trailhawk met 17″ lichtmetalen wielen, skidplates, sleepogen achter en exclusieve zwarte buitenspiegelkappen, waarmee de vele mogelijkheden van Mopar-accessoires worden benadrukt.

Verkoopstijging zet door

Jeep heeft over de afgelopen twee jaar zeer positieve verkoopresultaten geboekt. Binnen de EMEA-regio (Europa, Midden-Oosten en Azië) is in 2014 in Europa de grootste groei genoteerd van 70% (bron ACEA). Die groei is in de eerste helft van 2015 voortgezet. Ten opzichte van dezelfde periode in 2014 bedraagt de verkoopstijging in Europa maar liefst 174% met een verkooptotaal van 45.000 auto’s.

Van de Renegade, de eerste in Italië gebouwde Jeep, zijn sinds de introductie in 2014 al 135.000 geproduceerd. Daarmee is hij een belangrijke aanjager van het verkoopsucces, waaraan ook de Cherokee, Wrangler en het vlaggenschip Grand Cherokee bijdragen. Een aantal zeer compleet uitgeruste varianten van deze modellen is eveneens op de IAA te bewonderen.

 

One thought on “Jeep met twee nieuwe versies naar IAA

Geef een reactie