Jeep

Jeep viert jubileum in Genève met gelimiteerde 75th Anniversary-uitvoeringen van complete line-up

Jeep, uitvinder van de 4×4 en SUV, zag in 1941 voor het eerst het levenslicht. Als eerbetoon aan de roemruchte 75-jarige geschiedenis brengt Jeep van elk model een 75th Anniversary uit. Deze speciale uitvoeringen beleefden hun Europese première tijdens de autosalon van Genève en komen vanaf het tweede kwartaal in een gelimiteerde oplage naar Nederland.

De 75th Anniversary uitvoeringen van de Jeep Renegade, Cherokee, Wrangler Unlimited en Grand Cherokee vallen op door exclusieve matglanzende bronskleurige velgen en exterieurdetails in brons en oranje. Bovendien zijn de interieurs zeer onderscheidend uitgerust. Zo zijn de stoelen te bestellen met een in reliëf aangebracht 75th Anniversary-embleem.

Renegade 75th Anniversary

De in Genève getoonde jubileumversie van de Jeep Renegade is een exemplaar in de unieke Jungle Green-uitvoering met een 1,4-liter Turbo MultiAir II-krachtbron van 170 pk. Die is gekoppeld aan een negentrapsautomaat en het toonaangevende Active Drive 4×4-systeem. De standaarduitrusting van de Renegade 75th Anniversary omvat verder 18-inch wielen, een exclusief MySky-zonnedak met uitneembare panelen en nieuwe stoelbekleding met oranje stiksels. Binnenin zien we het Uconnect infotainment systeem dat onder meer bestaat uit 6,5-inch touchscreen, navigatie en Uconnect LIVE. Het Beats HiFi-audiosysteem telt acht speakers en één subwoofer.

Cherokee 75th Anniversary

In Genève staat ook een zwarte Jeep Cherokee 75th Anniversary in de schijnwerpers, voorzien van de nieuwe 2,2-liter MultiJet turbodiesel met 200 pk en het Active Drive II 4×4-systeem met lage gearing. De stoelen zijn bekleed met nappaleder voorzien van oranje stiksels. De standaarduitrusting van de Cherokee 75th Anniversary omvat verder onder andere nieuwe 18-inch velgen in matbrons, bi-xenonkoplampen, panoramisch dak uit twee delen Uconnect met 8,4-inch touchscreen en DAB-radio. Ook het Technology Pack (o.a. Lane Departure Warning Plus, Forward Collision Warning Plus, Adaptieve cruise control met Stop&Go functie, achteruitrijcamera) en Cold Weather Pack (o.a. verwarmbare voorstoelen en stuurwiel) zijn standaard op de Jeep Cherokee 75th Anniversary. Er komen slechts tien exemplaren naar Nederland.

160224_Jeep_Range_75th_Anniversary

Wrangler Unlimited 75th Anniversary

Uiterlijk is de Jeep Wrangler sterk verwant aan de oer-Jeep. Bij de 75th Anniversary in Genève is dat versterkt door de lakkleur ‘Sarge Green’. De grille is in dezelfde kleur uitgevoerd en diverse componenten, zoals de koplampen, zijn geaccentueerd door een matglanzende bronzen omranding. De jubileumversie heeft een krachtige 2,8-liter viercilinder dieselmotor met een vermogen van 200 pk, gekoppeld aan een vijftrapsautomaat. De uitrusting omvat onder meer lichtmetalen 18-inchwielen in matbrons, Uconnect infotainment (onder andere met 6,5-inch touchscreen en navigatie),  lederen bekleding en in de carrosseriekleur uitgevoerde dakpanelen. Ook standaard is onder meer de ‘Powerdome’ motorkap met luchtinlaten en ‘DualTop’-hardtop in carrosseriekleur. In Nederland komen slechts 25 exemplaren beschikbaar.

160106_Jeep_75-anniversario_02

Grand Cherokee 75th Anniversary

De jubileum line-up in Genève wordt gecompleteerd met de Jeep Grand Cherokee 75th Anniversary in de kleur Briljant Black met een 3,0-liter V6 MultiJet benzinemotor van 250 pk. Die is gekoppeld aan een 8-traps automaat. De rijke standaarduitrusting van de Grand Cherokee biedt onder meer 20-inch wielen in matbrons, Uconnect infotainment (onder andere met 8,4-inch touchscreen, navigatie, DAB-radio), ‘Quadra-Lift’-luchtvering met keuze uit vijf hoogtestanden voor perfecte rijdynamiek op het asfalt en superieure off-road prestaties. De Jeep Grand Cherokee 75th Anniversary komt in een oplage van 10 exemplaren naar Nederland.

Jeep op autosalon van Genève

Jeep gaf op de autosalon in Genève veel aandacht aan zijn 75 jaar roemrijke historie. Op stand 5130 in hal 5 staan klassieke iconen, zoals de oer-Jeep, de Willys-Overland uit 1941 en een Wagoneer. Actuele hoogtepunten betroffen de Cherokee Overland en een speciale uitvoering van de Renegade: de Dawn of Justice Special Edition. Verder is ook de krachtigste en snelste Jeep ooit present: de Grand Cherokee SRT Night, met een V8 met een vermogen van 468 pk en een top van 257 km/uur.

One thought on “Jeep viert jubileum in Genève met gelimiteerde 75th Anniversary-uitvoeringen van complete line-up

Geef een antwoord