Autosport Opel

Succesvolle comeback van Opel in Nederlandse rallysport

Een dag na de presentatie van zijn nieuwe Opel ADAM R2 stond rallycoureur Timo van der Marel opnieuw in schijnwerpers. Met zijn nieuwe ADAM, in opvallende tijger-livery, won hij meteen de eerste rally van het Nederlandse rallykampioenschap in de RC4-klasse – de Zuiderzee Rally in Emmeloord. De tijger was los. Een betere comeback in de Nederlandse rallysport kon Opel Nederland zich niet wensen.

“Ik was wel wat nerveus. M’n laatste rally was in november 2015. Dit seizoen rijd ik voor Opel Nederland, in een gloednieuwe Opel ADAM R2. Zo kort na de spetterende presentatie bij Safaripark Beekse Bergen stond er wel extra druk op”, zegt Van der Marel. “Maar ik voelde me al snel op m’n gemak. We hebben een foutloze rally gereden. De auto was perfect. Ik kon zelfs nog aanvallen om zo hoog mogelijk te eindigen in het overall-klassement.”

Timo en zijn co-pilote Rebecca van der Marel legden meteen beslag op de overwinning in de RC4-klasse in de Zuiderzee Rally. Het team eindigde als negende in het overall-klassement. “Een fantastische prestatie, vooral in zo’n breed deelnemersveld. Het was een zeer geslaagd debuut! We hebben een heel goede basis gelegd voor de rest van het seizoen en we gaan dit jaar voor het Nederlands Kampioenschap. Ik kan niet wachten tot de volgende rally, op 3 juni 2016 in Helmond, en ben ook zeer benieuwd naar de nieuwe livery waarmee mijn ADAM daar aan de start verschijnt”, besluit Timo van der Marel.

One thought on “Succesvolle comeback van Opel in Nederlandse rallysport

Geef een antwoord