Opel

AUTOBEST 2015 Award voor de nieuwe Opel Corsa

autobestDe nieuwe Opel Corsa heeft een belangrijke Europese prijs in de wacht gesleept: de prestigieuze AUTOBEST 2015 Award. De jury prijst vooral de buitengewoon goede prijs-prestatieverhouding van de nieuwe Corsa. Hij is kortom de ‘beste koop’ van alle nieuwe modellen die in Europa op de markt zijn gekomen. Het is de ‘Best Buy Car of Europe for 2015′ en dat ondanks sterke concurrentie van nieuwkomers als de Hyundai i20, de Skoda Fabia en de Citroën C4 Cactus.

Karl-Thomas Neumann, CEO van de Opel Group, ontving de prijs uit handen van juryvoorzitter Dan Vardie in de Kroatische hoofdstad Zagreb. “Bij Opel zijn we uiteraard enorm trots dat we deze prestigieuze AUTOBEST 2015 Award voor onze nieuwe Corsa ontvangen. Dank hiervoor namens ons hele Opel-team. En ik denk dat onze klanten zich in dit eindoordeel kunnen vinden. Sinds de wereldpremière afgelopen oktober op de autoshow in Parijs zijn al 120.000 orders binnengekomen voor de nieuwe Corsa. De vijfde generatie van dit model zet het succes van zijn voorgangers voort. Sinds de komst van de eerste generatie, nu 32 jaar geleden, zijn in totaal 12,4 miljoen Opels Corsa verkocht”, aldus Neumann in zijn dankwoord.

De juryleden van Autobest zijn afkomstig uit vijftien Centraal- en Oost-Europese landen. Voorzitter Vardie: “De nieuwe Corsa is een geweldige compacte auto, daarover zijn alle juryleden het unaniem eens. Hij verdient de titel.” De prijsuitreiking vond plaats tijdens een gala-avond in Zagreb, in aanwezigheid van diverse media en politici.

De AUTOBEST Award is in Centraal- en Oost-Europa zeer populair en toonaangevend in een markt van zo’n 300 miljoen consumenten. De Corsa is voor Opel een belangrijk model en van grote betekenis voor het huidige productoffensief. Tussen 2014 en 2018 brengt Opel 27 nieuwe modellen en 17 nieuwe motoren op de markt. De Corsa is al jaren goed voor een kwart van alle verkopen van Opel. De vorige Corsa kreeg ook de AUTOBEST Award. Van deze modelgeneratie zijn er tussen 2006 en 2014 bijna drie miljoen verkocht.

One thought on “AUTOBEST 2015 Award voor de nieuwe Opel Corsa

Geef een reactie