Suzuki

Jaarproductie Suzuki op recordniveau

Suzuki VitaraSuzuki produceerde in 2014 een record aantal auto’s. Voor het eerst in haar bestaan wist de bouwer van Japanse kwaliteitsauto’s de grens van 3 miljoen exemplaren te doorbreken.

In 2014 produceerde Suzuki in totaal 3.016.710 automobielen. Dat was een stijging van maar liefst 6% ten opzichte van 2013. Een derde van die productie werd in thuisland Japan gerealiseerd (met 1.059.329 eenheden een plus van 8,6%) en de rest elders in de wereld (met 1.957.381 eenheden een plus van 4,6%). Suzuki beschikt over liefst 35 fabrieken in 24 landen.

Eind vorig jaar introduceerde Suzuki de nieuwe Celerio in Europa en binnenkort wordt de nieuwe Vitara aan het modellenprogramma toegevoegd. Suzuki zet haar modellenoffensief door, want volgende maand worden tijdens de Internationale Autoshow van Genève liefst twee wereldprimeurs getoond.

One thought on “Jaarproductie Suzuki op recordniveau

Geef een antwoord