Volvo

Volvo start productie S60 en V60 Polestar

Volvo Cars is gestart met de productie van de spectaculaire S60 en V60 Polestar. De eerste exemplaren van de gelimiteerde topversies hebben de Volvo-fabriek in het Zweedse Torslanda inmiddels verlaten. ‘Wij zijn heel blij nu de eerste exemplaren van de Volvo S60 en V60 Polestar uit de fabriek rollen. Dat geeft ontzettend veel voldoening na het vele werk dat de technici van Volvo en Polestar hebben verricht in de aanloop naar de productiestart’, zegt Henrik Fries, projectmanager Volvo S60/V60 Polestar.

De vierde onlangs nog zijn vijftigjarig jubileum. Sinds de opening van de productiefaciliteit zijn hier al meer dan 6,9 miljoen Volvo’s geproduceerd. Het begon met de productie van de Amazon in 1964 en een halve eeuw later zijn het de bijzondere uitvoeringen van de S60 en V60 die van de band rollen. Polestar is bovendien de eerste onafhankelijke partner die in het productieproces van Volvo is verweven.

volvo polestar

‘Het is geweldig dat de eerste exemplaren klaar zijn om aan hun nieuwe eigenaar te worden afgeleverd. Het was een zinderend project om samen met Polestar vanaf een blanco papier naar dit moment toe te werken’, aldus Magnus Hellsten, vice president Europese autoproductie bij Volvo Cars. Er worden dit jaar in totaal 750 stuks van de Volvo S60 en V60 Polestar geproduceerd, die zijn bestemd voor klanten in Canada, Nederland, Japan, Zweden, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

‘Het is een spannend proces, waarbij allerlei nieuwe en unieke Polestar-onderdelen in een bestaand productieproces worden opgenomen zonder dat het de productie van andere Volvo’s mag beïnvloeden. Wij waren oprecht trots toen de eerste, knalblauwe Polestar-modellen tussen de reguliere Volvo’s V70, XC70 en S80 gebouwd werden. De samenwerking met Volvo Cars verloopt uitstekend en wij kijken uit naar een veelbelovende toekomst’, zegt Fries.

De nieuwe Volvo’s S60 en V60 Polestar zijn voorzien van een grondig gemodificeerd onderstel, met onder meer high-performance dempers en remmen. De specifieke aanpassingen werken optimaal samen met de 257 kW (350 pk) sterke zescilinder turbobenzinemotor die is gekoppeld aan een vierwielaandrijfsysteem voor optimale tractie onder alle omstandigheden.

Geef een antwoord