Volvo

Volvo en Ericsson bundelen krachten

Volvo blikt vooruit naar het moment waarop bestuurders achterover kunnen leunen in hun auto en tijdens het dagelijkse woon-werkverkeer van hun vrije tijd kunnen genieten.

Volvo heeft op de Consumer Electronics Show 2016 bekendgemaakt dat het met technologiepartner Ericsson samenwerkt aan de ontwikkeling van slimme, snelle streamingmogelijkheden. Deze geven automobilisten en hun passagiers in een autonome Volvo de mogelijkheid het meest uit hun reistijd te halen.

‘Met Concept 26 hebben we onlangs onze designvisie voor volledig autonoom rijdende auto’s onthuld. We werken nu aan nieuwe oplossingen om de beste gebruikerservaring te bieden in een volledig autonome rijmodus. Stel je een snelweg voor vol autonoom rijdende auto’s, waarin de inzittenden achterover leunen en naar hun favoriete tv-series kijken. Deze nieuwe vorm van woon-werkverkeer vraagt om nieuwe technologie en een veel grotere bandbreedte om een soepele en plezierige ervaring te garanderen’, vertelt Anders Tylman, General Manager Volvo Monitoring & Concept Center bij Volvo Car Corporation.

Betrouwbare mediastreaming

Met de komst van autonoom rijden zal de vraag naar mobiele diensten groeien. Volvo en Ericsson geloven dat dit een grotere vraag naar betrouwbare en snelle verbindingen tot gevolg zal hebben buiten drukbevolkte gebieden zoals stadscentra en buitenwijken.

Volvo maakt gebruik van het netwerk en de cloud-deskundigheid van Ericsson om onderweg een kwalitatief hoogwaardige, storingsvrije ervaring te bieden. Door de route te voorspellen en vooruit te kijken naar de netwerkcapaciteit kan content worden afgestemd op de duur van de rit en kan bovendien slim worden gebufferd. Zo levert Volvo een storingsvrije kijkervaring van hoge kwaliteit.

‘Ons onderzoek laat zien dat bijna zeventig procent van al het mobiele dataverkeer de komende jaren van video komt. Dit vraagt om een innovatieve oplossing op het gebied van cloud, connectiviteit en analyse. Zo kunnen we meerdere rijdende voertuigen op de snelweg tegelijk bedienen en hebben we tegelijkertijd genoeg capaciteit om de klant de gewenste video-ervaring te bieden’, zegt Claes Herlitz, directeur Automotive Services bij Ericsson.

Toekomstige Volvo-modellen leren de meest gebruikelijke routes en reistijden en begrijpen mediavoorkeuren van de bestuurder. Hiermee bieden de auto’s navigatie met één druk op de knop, evenals een lijst met mediasuggesties gebaseerd op persoonlijke voorkeuren. Het stelt de klant in staat om routes te kiezen en content te selecteren die zijn afgestemd op de beschikbare tijd tijdens de rit van huis naar werk en terug.

Gepersonaliseerde content

‘Als je naar de laatste aflevering van je favoriete serie wilt kijken, weet de auto hoe lang de reis nog moet duren en kan hij de route en de snelheid daarop afstemmen. Met autonoom rijden is het niet langer de vraag of je snel van A naar B komt – het gaat om je ervaring in de auto, hoe je de tijd wilt besteden die je bespaart. Met onze toekomstige autonome besturingstechniek geven we mensen de mogelijkheid om zelf te kiezen hoe zij willen reizen en welke content zij willen ervaren’, besluit Anders Tylman.

 

One thought on “Volvo en Ericsson bundelen krachten

Geef een antwoord