Volvo

Volvo Cars Nederland onderzoekt mening Nederlanders over zelfrijdende auto’s

Deze weken doet Volvo Cars Nederland onderzoek naar de mening van Nederlanders over zelfrijdende auto’s. Via de website www.futureofdriving.nl wordt men gevraagd deel te nemen aan een enquête met een tiental vragen. Aanleiding voor het onderzoek zijn de semi-zelfrijdende Volvo’s S90 die na de zomer bij de Nederlandse Volvodealers staan.

Semi-zelfrijden standaard op de nieuwe Volvo S90

Volvo nieuwste Sedan, de S90 wordt standaard geleverd met IntelliSafe Assist. Dit is inclusief Adaptive Cruise Control, Distance Alert en de geavanceerde semi-zelfrijdende rijmodus Pilot Assist. Hiermee bestuurt de auto zichzelf en volgt hij keurig de wegmarkeringen tot snelheden van zo’n 130 km/uur, zonder dat hij een andere auto hoeft te volgen. Pilot Assist is een volgende stap op weg naar een volledig zelfrijdende auto – een van de belangrijkste Volvo-innovaties voor de toekomst.

Vooruitlopende op de komst van deze nieuwe Sedan doet Volvo onderzoek naar de mening van Nederlanders over zelfrijdende auto’s. Wereldwijd reageerden al meer dan 7000 respondenten op dit populaire onderwerp.

“De conversatie over zelfrijdende auto’s neemt in omvang toe,’ aldus Richard Snijders, Algemeen Directeur van Volvo Cars Nederland. ‘Technologie, veiligheid en rijplezier spelen hierin een belangrijke rol.’ We maken met deze enquête de mening van Nederlanders toegankelijk en integreren die in Volvo’s wereldwijde onderzoeken. Hiermee krijgen we een goed beeld van de opinie en daarmee kunnen we inspelen op de hedendaagse wensen van onze klanten. De resultaten onthult Volvo half februari.

In 2017 voert Volvo tevens een grootschalig experiment uit met 100 zelfrijdende Volvo’s en échte klanten op de openbare weg in Göteborg. Deze test is onderdeel van het Drive Me onderzoek waarin Volvo probeert te begrijpen hoe zelfrijdende auto’s kunnen bijdragen aan een veilig en duurzaam transportsysteem.

In theorie zijn zelfrijdende auto’s veiliger, milieuvriendelijker en effectiever voor verkeersstromen. Ze geven ook de mogelijkheid om iets anders achter het stuur te doen als je bijvoorbeeld vast zit in de file. Met Drive Me wil Volvo begrijpen of ze deze voordelen ook in de praktijk kunnen brengen.

 

One thought on “Volvo Cars Nederland onderzoekt mening Nederlanders over zelfrijdende auto’s

Geef een antwoord