MINI Clubman ALL4
MINI

De nieuwe MINI Clubman ALL4

De nieuwe MINI Clubman ALL4 biedt meer sportiviteit en rijplezier onder alle omstandigheden. De vierwielaandrijving vergroot daarbij de praktische gebruiksmogelijkheden. Hiermee is de MINI Clubman ALL4 een uitzonderlijk talent in het C-segment – een auto met een combinatie van unieke stijl en veelzijdigheid, topkwaliteit en een uitstekend weggedrag dankzij de nieuwste versie van de ALL4-vierwielaandrijving. De productie van de nieuwe MINI Clubman ALL4 start in maart en is leverbaar bij de MINI Dealer vanaf € 39.990.

Onder normale rijomstandigheden heeft de MINI Clubman ALL4 voorwielaandrijving. Als de weg- en weersomstandigheden dat vereisen, zorgt een elektro-hydraulische koppeling bij het achterdifferentieel ervoor dat ook de achterwielen worden aangedreven. De aansturing van die koppeling verloopt via het Dynamic Stability Control (DSC). Zodoende is er een continue verdeling en aanpassing van de aandrijfkracht tussen voor- en achterwielen. De ALL4-vierwielaandrijving biedt niet alleen optimale tractie en stabiliteit onder alle omstandigheden, het systeem bewijst ook zijn voordeel tijdens accelereren en in snel genomen bochten.

MINI Clubman ALL4

Voor- en achterdifferentieel
Het standaard Electronic Differential Lock Control (EDLC) van het voordifferentieel optimaliseert de tractie bij het accelereren vanuit bochten. Dit systeem voorkomt dat het binnenste voorwiel doorslipt en brengt de aandrijving over naar het buitenste voorwiel.
Het achterdifferentieel verdeelt de krachten gelijk over beide achterwielen. Een doorslippend achterwiel wordt door het DSC afgeremd door middel van selectieve remingrepen.

Performance Control en Dynamic Traction Control
Performance Control (PC) is ook standaard bij de MINI Clubman ALL4. Het zorgt voor een optimale stuurrespons, ongeacht of het DSC is ingeschakeld. Met Dynamic Traction Control (DTC) is het met een simpele druk op een knop mogelijk om in beperkte mate slip toe te laten en soepel op losse ondergrond of in diepe sneeuw weg te rijden.

MINI Clubman ALL4

Krachtige motoren
MINI biedt de nieuwe Clubman ALL4 aan met keuze uit een benzine- en dieselmotor van de nieuwste generatie. Beide hebben een cilinderinhoud van twee liter en MINI TwinPower Turbo Technologie. De ALL4 benzinemotor (141 kW (192 pk)) is gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak, terwijl een achttraps Steptronic-transmissie een optie is. De ALL4 dieselmotor (140 kW (190 pk)) is standaard gecombineerd met de achttraps Steptronic-transmissie.

De versies met Steptronic-transmissie hebben schakelpeddels achter het stuurwiel en Launch Control voor een uitermate sportieve acceleratie vanuit stilstand. Het brandstofverbruik is gunstiger mede dankzij de efficiëntie van ALL4, de standaard Auto Start Stop-functie en de uitgebreide MINIMALISM-techniek. In combinatie met de optionele MINI Driving Modes en de Steptronic-transmissie is ook een GREEN-modus mogelijk waarbij de auto bij gas los, doorrolt met ontkoppelde aandrijving om zo extra brandstof te besparen.

MINI Clubman ALL4

One thought on “De nieuwe MINI Clubman ALL4

Geef een antwoord