Toyota

Toyota maakt RAV4 prijzen bekend, inclusief enige Full Hybrid in z’n klasse

De nieuwe Toyota RAV4 is direct herkenbaar aan een front met nieuw gestileerde koplampen en LED-dagrijverlichting. Samen met scherp gesneden achterlichtunits zorgt dit voor een krachtige uitstraling. De RAV4 begint bij een prijs van 33.995 euro. Tegelijkertijd markeert de nieuwe RAV4 ook de lancering van Toyota’s 7e hybridemodel in Nederland: de RAV4 Hybrid. Het is de enige Full Hybrid in zijn klasse. Snelle beslissers profiteren van de extra rijk uitgeruste (gelimiteerde) RAV4 Hybrid 2WD First Edition à 37.595 euro.

19-Toyota-RAV4-012016-(19)
De nieuwe RAV4 Hybrid is de derde motorvariant die naast de bekende 2.0 VVT-i benzineversie (112 kW/151 pk) en de nieuwe 2.0 D-4D-F dieselmotor (105 kW/143 pk) wordt geleverd. De RAV4 Hybrid heeft een systeemvermogen van 145 kW/197 pk en combineert de voordelen van een midsize SUV met de stille kracht van hybride rijden. Met onder meer de standaard automaat biedt hij een uiterst relaxte rijervaring in het vaak drukke Nederlandse verkeersbeeld.
20-Toyota-RAV4-012016-(20)RAV4 Hybrid 2WD First Edition
De voorwielaangedreven Toyota RAV4 Hybrid 2WD is bij lancering tijdelijk leverbaar als extra rijk uitgeruste First Edition voor 37.595 euro. Deze versie is gebaseerd op de Dynamic-uitvoering met extra’s als speciale 17” lichtmetalen velgen, LED-koplampen, Smart Entry met startknop en een elektrisch te bedienen achterklep met geheugenfunctie.

13-Toyota-RAV4-012016-(13)

Toyota Safety Sense
De nieuwe Toyota RAV4 tilt ook de actieve veiligheid naar een hoger niveau. Het optionele Toyota Safety Sense is een uitgebreid pakket actieve veiligheidssystemen, bestaande uit Lane Departure Alert (LDA), Automatic High Beam (AHB) en Road Sign Assist (RSA). Tevens kan Toyota Safety Sense worden uitgebreid met Adaptive Cruise Control (ACC) in combinatie met een Pre-Collision System (PCS) met voetgangersdetectie.

12-Toyota-RAV4-012016-(12)

Trekgewicht 1.650 kg voor Hybrid AWD
De Full Hybrid aandrijflijn met een 2,5-liter benzinemotor en een krachtige elektromotor staat garant voor veel trekkracht. Met een maximum trekgewicht van maar liefst 1.650 kg voor de All Wheel Drive (AWD) hybrideversie is de Toyota RAV4 Hybrid ook ideaal als aanhanger- of caravantrekker. Bovendien is iedere RAV4 voorzien van Trailer Sway Control dat vroegtijdig slingerbewegingen van de aanhanger detecteert en ingrijpt indien nodig. Dit maakt het rijden met aanhanger niet alleen gemakkelijker, maar ook veiliger.

15-Toyota-RAV4-012016-(15)

360° Panoramic View Monitor
Nieuwe features maken het leven in de Toyota RAV4 nog aangenamer, zoals de 360° Panoramic View Monitor waarmee de bestuurder in een oogopslag rondom de auto kan kijken (bird’s view) waardoor parkeren in bijvoorbeeld krappe parkeergarages sneller en gemakkelijk gaat.

14-Toyota-RAV4-012016-(14)

Complete versies

  • De Comfort is standaard uitgerust met onder meer airconditioning, LED-dagrijverlichting, LED-achterlichten, TFT high resolution kleurenscherm tussen de tellers, Hill Start en een audiosysteem met AUX, USB en Bluetooth.
  • De Dynamic voegt daar onder meer aan toe: cruise control, dual zone climate control, 7” Toyota Touch® 2 met zes speakers, DAB+ tuner, parkeerhulpcamera achter en 17” lichtmetalen wielen.
  • De Style komt met extra features als LED-koplampen, leder/Alcantara stoelbekleding en 18” lichtmetalen wielen.
  • De Executive Business komt met zaken als lederen bekleding, Toyota Touch® 2 met Go Plus navigatiesysteem, Panoramic View Monitor, Rear Cross Traffic Alert en een elektrisch bedienbare achterklep.

16-Toyota-RAV4-012016-(16)

 

One thought on “Toyota maakt RAV4 prijzen bekend, inclusief enige Full Hybrid in z’n klasse

Geef een reactie