Toyota

Toyota Yaris meest geproduceerde auto van Frankrijk

Geen Frans model, maar de Toyota Yaris zal in 2014 de meest geproduceerde auto van Frankrijk zijn. Naar verwachting loopt over twee weken in de Toyota fabriek in Valenciennes de 225.000e Yaris van dit jaar van de band. De Toyota Yaris wordt sinds 2001 in de Noord-Franse stad gefabriceerd. Sindsdien verlieten al meer dan 2,6 miljoen stuks de fabriekspoort. De jaarlijkse productie was echter nog nooit zo hoog als dit jaar. Een record dus én bovendien een toename van 17% in vergelijking tot vorig jaar. Beide prestaties onderstrepen de populariteit van de onlangs grondig vernieuwde Yaris.

Yaris ‘Beste uit de Test’De productiefaciliteit van Toyota in Valenciennes hanteert dezelfde hoge kwaliteitseisen als de Toyota fabrieken in thuisland Japan. Niet voor niets riep de Consumentenbond de Yaris Hybrid onlangs uit tot ‘Beste uit de Test’. De jury beoordeelde de Yaris Hybrid op 5 onderdelen: rijden en gebruik, brandstofverbruik en uitstoot, veiligheid, betrouwbaarheid en afschrijving.Toyota Yaris

Geef een antwoord