Toyota

Take off Toyota C-HR supersuccesvol

Het design ging op de schop. De Duitse Nürburgring werd het ijkpunt voor het sportieve onderstel. Het interieur is gefocust op ‘touch & feel’ en bestaat uit hoogwaardige materialen. Met de C-HR stapt Toyota uit zijn eigen comfortzone. Een nieuwe koers die heel veel enthousiasme aanwakkert. Resultaat? Eén week met waanzinnig veel proefritten en maar liefst 1.000 getekende orders!

Guido Roozekrans van de Toyota importeur: “Toyota wil met de C-HR overduidelijk laten zien dat het merk nu drastisch wordt omgebogen naar een merk met power en lef. De concept car was super scherp gesneden. En het is echt uniek dat de productieversie hier zo dicht bij is gebleven. De C-HR heeft een opvallend, coupé-achtig design en voor een crossover opvallend scherpe rijeigenschappen. We zien overduidelijk een totaal nieuwe klant die de C-HR koopt. Klanten die zich eerst minder tot ons merk aangetrokken voelden. Ze weten onze nieuwe strategie erg te waarderen en ruilen uiteenlopende concurrerende crossovers in, maar ook bekende – premium – hatchbacks. Dit is precies de richting die Toyota voor ogen heeft. Trouwens, ook Toyota rijders weten de C-HR prima te vinden.”

Media unaniem positief over rijdynamiek
Hoofdingenieur Hiroyuki Koba en fanatiek coureur testte met zijn team de Toyota C-HR vaak op de Duitse Nürburgring. En rijdend in de nieuwe Toyota C-HR ervaar je onmiddellijk de voordelen van het volledig nieuwe TNGA-platform (Toyota New Global Architecture) met zijn lage zwaartepunt en geavanceerd achterwielophanging. Het zorgt voor mooie uitgebalanceerde rijeigenschappen. Uitzonderlijk in dit segment. De media is het er unaniem over eens.

Turbo of Hybrid
De nieuwe Toyota C-HR is er als 1.2 Turbo (85 kW/116 pk) met handgeschakelde 6-bak of automaat en als zeer beproefde 1.8 Hybrid (90 kW/122 pk) met altijd standaard automaat.

Safety first
Dit is uniek in dit segment. Elke Toyota C-HR heeft standaard Toyota Safety Sense aan boord. Het bestaat uit actieve veiligheidssystemen: Pre-Collision System, Adaptive Cruise Control, Lane Departure Alert en Automatic High Beam.

De nieuwe Toyota C-HR is er als 1.2 Turbo vanaf 25.250 euro (inclusief kosten rijklaar).

Geef een reactie