Suzuki

Suzuki pakt toppositie in betrouwbaarheidsonderzoek Consumentenbond

Suzuki staat met een gemiddelde score van 8,2 op de tweede plaats in een groot betrouwbaarheidsonderzoek van de Consumentenbond. In dit betrouwbaarheidsonderzoek scoort de Suzuki Swift (2010-2014) zelfs een 9,1 – een cijfer waarbij heel weinig andere auto’s ook maar in de buurt komen.

Het jaarlijkse betrouwbaarheidsonderzoek van de Consumentenbond is een online enquête onder eigenaren van auto’s van maximaal tien jaar oud. De vragen gaan over de eventuele gebreken die hun auto in het afgelopen jaar heeft vertoond. Alle resultaten zijn per merk en model opgeteld. Vervolgens is de gemiddelde score bepaald. Op die manier kan een veel verkochte auto vergeleken worden met een auto die minder populair is.

Suzuki laat 20 andere automerken achter zich
Suzuki is in het onafhankelijke betrouwbaarheidsonderzoek op een gedeelde tweede plaats geëindigd. Suzuki laat hiermee twintig andere automerken achter zich, waaronder veel duurdere. In het onderzoek komen de Alto, de Splash, de Swift en de SX4 en S-Cross in aanmerking voor een waardering. De Swift scoort het allerhoogst.

De Suzuki-modellen scoren als volgt:

Suzuki Alto (2009-2015) 7,4
Suzuki Splash 8,4
Suzuki Swift (2010-2014) 9,1
Suzuki SX4 7,3
Suzuki S-Cross 8,8

Geef een antwoord