Opel

Opel blaakt van zelfvertrouwen op autoshow van Genève

Volop spektakel bij Opel tijdens 86e Autosalon van Genève (3 tot en met 13 maart 2016). De belangrijke autotentoonstelling vormt het decor van maar liefst drie wereldpremières. Behalve de adembenemende Opel GT Concept sportcoupé wordt ook de grondig vernieuwde versie van Opels compacte SUV, de Mokka X, voor het eerst aan het publiek getoond. Andere blikvanger is de nieuwe Astra TCR-raceauto die dit jaar debuteert in diverse TCR-kampioenschappen voor privéteams. Behalve de drie primeurs staat ook de nieuwe Opel Astra in de schijnwerpers, waarvoor sinds de verkoopstart in november 2015 al meer dan 100.000 orders zijn geplaatst.

6-Opel-Geneve

Opel GT Concept – pure sportauto voor de toekomst
2016 is een belangrijk jaar in Opels 154-jarige geschiedenis. De fabrikant wil dit jaar een moeilijke periode afsluiten. De verkoopcijfers stijgen en Opel kijkt uit naar een spannende toekomst met zijn visie op een bereikbare sportauto: de GT Concept – een van de grootste eyecatchers op de autoshow van Genève.

1-Opel-GeneveDe Opel GT Concept heeft alles in zich om liefhebbers in alle leeftijdscategorieën aan te spreken. Met de achter de vooras geplaatste motor en achterwielaandrijving heeft de GT Concept duidelijk het DNA van zowel de GT uit de jaren zestig en zeventig als de Monza Concept die Opel in 2013 op de IAA in Frankfurt presenteerde. Het model tilt Opels sculptural design-filosofie naar een hoger niveau. De sportauto is avant-gardistisch, maar puur, zonder storende elementen. Hij heeft geen portiergrepen, buitenspiegels en andere overbodige decoratie. Het is een dynamische rijmachine. De kenmerkende proporties van een sportauto – met een lange motorkap en korte overhangen – en de opvallende rode lijn over de carrosserie symboliseren dat. Het ontbreken van een achterklep, het intrigerende design van de portieren, de in het midden geplaatste dubbele uitlaat en natuurlijk de naam verwijzen naar de originele Opel GT, zonder een nieuwe interpretatie aan het idee van de originele GT te geven.

4-Opel-Geneve

One thought on “Opel blaakt van zelfvertrouwen op autoshow van Genève

Geef een antwoord