Opel

Productierijpe Opel ADAM S debuteert in Parijs

01_2014_1709_Opel_ADAM_S_debuteert_in_ParijsDe nieuwe performance-versie van de Opel ADAM is een grote blikvanger tijdens de Mondial de l’Automobile. Op de Autoshow van Parijs, die van 4 tot en met 19 oktober 2014 wordt gehouden, schittert de productieversie van de sportieve Opel ADAM S met 110 kW/150 pk sterke 1,4-liter Turbo ECOTEC benzinemotor. Deze pittige pocket racer staat garant voor uiterst dynamische rijkwaliteiten dankzij onder meer het speciaal ontwikkelde sportonderstel en het OPC-remsysteem. De krachtige uitstraling van de ADAM S sluit naadloos aan op zijn sportieve karakter. Het model is tevens nog op talloze manieren te personaliseren. Vooral de versie met het designthema Red ‘n’ Roll, dat exclusief voor de Opel ADAM S is ontwikkeld, onderscheidt zich op unieke wijze. De orderboeken voor de nieuwe Opel ADAM S openen eind dit jaar. Begin 2015 arriveert hij bij de Nederlandse Opel-dealers.

Nadat de Opel ADAM S eerder dit jaar als concept car op de Autosalon van Genève te zien was, is het nu tijd voor het debuut van de productieversie die begin 2015 op de markt komt. De nieuwe Opel ADAM S is de sportieve topversie binnen het ADAM-gamma. Verantwoordelijk voor de pittige prestaties is de 1,4-liter Turbo ECOTEC benzinemotor met een vermogen van 110 kW/150 pk en 220 Nm koppel. Deze krachtbron heeft een indrukwekkend hoog specifiek vermogen van ruim 100 pk/liter. Daarmee behoort de 1.4 Turbo ECOTEC tot de krachtigste in zijn soort.

 

 

Gunstige verbruikscijfers
In combinatie met de standaard zesversnellingsbak accelereert de Opel ADAM S in 8,5 seconden van 0 naar 100 km/uur. De topsnelheid bedraagt meer dan 200 km/uur. Ondanks de sportieve prestaties is het gemiddelde brandstofverbruik van de Opel ADAM S slechts 6,4 l/100 km. Deze gunstige waarde is mede te danken aan het standaard gemonteerde start-stopsysteem en slimme oplossingen om de motor compacter en lichter te maken. Zo is de turbomotor voorzien van holle nokkenassen, een kunststof inlaatspruitstuk en een turbolader die in het uitlaatspruitstuk is gemonteerd. De sportiefste telg van de Opel ADAM-familie voldoet tevens aan de toekomstige Euro 6-emissienorm.

Exclusief ontwikkeld onderstel
Behalve van een krachtige turbomotor is de ADAM S ook voorzien van een speciaal sportonderstel dat exclusief voor dit model is ontwikkeld. De Opel ADAM S is op talloze punten aangepast ter verbetering van de stabiliteit in bochten en de directheid van de besturing. Voor de best mogelijke remkracht is de ADAM S voorzien van hoogwaardige OPC Performance ‘S’ Red Brakes met 16-inch remschrijven voor en 15-inch schijven achter. Lichtmetalen 18-inch wielen met 225/35 R 18-banden zorgen voor optimale grip onder alle omstandigheden.

Red ‘n’ Roll
De krachtige uitstraling van de Opel ADAM S laat geen misverstand bestaan over zijn dynamische eigenschappen. De voorspoiler, de zijskirts, de achterspoiler en de dubbele uitlaatpijpen springen direct in het oog. In combinatie met het speciale Red ‘n’ Roll-designthema dat uitsluitend voor de Opel ADAM S beschikbaar is, wordt het sportieve exterieur gecombineerd met een zeer opvallend en kleurrijk interieur. Zo zijn het stuurwiel, de versnellingspook en de handrem uitgevoerd in zwart-rood leder, terwijl het instrumentenpaneel en de deuren zijn voorzien van rood-witte verlichting. Er is keuze uit drie soorten stoelbekleding, waaronder speciaal voor de ADAM S beschikbare varianten, zoals de Recaro-sportstoelen in morrocana- of nappaleder.

IntelliLink
De Opel ADAM S is standaard uitgerust met onder meer led-dagrijverlichting, led-achterlichten en automatische airconditioning. Het uitgebreide IntelliLink-infotainmentsysteem is optioneel. Dit systeem is compatible met Apple- en Android-apparaten en is voorzien van Bluetooth-connectiviteit, een USB-aansluiting, zeven speakers en een 7-inch touchscreen. Het systeem voorziet de auto bovendien van de navigatie-app BringGo en van de apps Stitcher en TuneIn. Als Apple iOS-apparaten met het systeem worden geïntegreerd, is ook stembediening met SIRI EYES FREE mogelijk. Hiermee is de Opel ADAM de compacte auto met de beste connectiviteit op de markt.

Geef een antwoord