Opel

Opel Combo maakt indruk in DEKRA-rapport gebruikte auto’s

De Opel Combo is winnaar in de klasse van compacte MPV’s en bedrijfswagens in het ‘DEKRA Second-hand Car Report 2016′, dat verslag doet van de kwaliteit van gebruikte auto’s. DEKRA publiceert het rapport op basis van de resultaten van de wettelijk voorgeschreven periodieke autokeuringen die het bedrijf in Duitsland uitvoert.

“Zo’n eervolle vermelding in het DEKRA-rapport is een heel goed teken, want DEKRA beoordeelt de kwaliteit van de auto’s onafhankelijk van de nieuwprijs. De Opel Combo is toonaangevend in zijn klasse, aangezien betrouwbaarheid een van de belangrijkste kostenfactoren is voor ondernemers”, aldus Frank Hägele, Fleet Director bij Opel.

Opels gamma van lichte bedrijfswagens is een belangrijke pijler onder de groeistrategie van Opel, DRIVE!2022. Het plan omvat onder meer een groei van de afzet van lichte bedrijfswagens van 80 procent tot 150.000 exemplaren per jaar in 2022. De Combo, de Vivaro en de Movano zijn belangrijke troeven van Opel in de bestelautomarkt.

Het jaarlijkse DEKRA-rapport is gebaseerd op een speciale analyse van de defecten die aan het licht komen tijdens de periodieke autokeuringen die DEKRA in Duitsland uitvoert. Daardoor kan de keuringsinstantie gefundeerde conclusies trekken over de kwaliteit van de voertuigen. De keuring richt speciale aandacht op slijtageonderdelen als remmen en schokdempers. De DEKRA-analyse beslaat rond de vijftien miljoen geïnspecteerde voertuigen in elf segmenten.

One thought on “Opel Combo maakt indruk in DEKRA-rapport gebruikte auto’s

Geef een antwoord