Opel

Twee nieuwe, luxe Astra uitvoeringen leverbaar

astra_5deurs_cdtiDe geroemde Opel Astra, het model dat bekend staat om zijn betrouwbaarheid, dynamisch ontwerp en een hoog veiligheidsniveau, krijgt twee nieuwe uitvoeringen. De Astra BlitZ en Astra Sport+. Beide versies doen hun naam eer aan met een zeer rijke standaarduitrusting tegen een verrassend scherpe prijs. Met praktische innovaties en designelementen komen deze Astra’s standaard met meer, veel meer!

Na zijn debuut in de Zafira Tourer en de nieuwe Meriva, legt de nieuwe 1.6 CDTI dieselmotor het brandstofverbruik ook resoluut aan banden in zowel de Astra vierdeurs, vijfdeurs als in de Sports Tourer. De 81kW/110pk sterke motor heeft bovendien een hoog koppel bij lage toerentallen en een maximumkoppel van 300 Nm. Hij bereikt daarmee een gemiddeld brandstofverbruik van slechts 3,7 liter diesel per 100 km en een CO2-uitstoot die met 97 g/km onder de 100 gram blijft.

In alle carrosserie-varianten verbruikt deze gemiddeld 3,7 l/100 km, wat overeenkomt met een CO2-uitstoot van 97 g/km. Dankzij deze waarden komt de Opel Astra 1.6 CDTI ecoFLEX in aanmerking voor gereduceerde bijtelling van 20% bij zakelijk gebruik, ook in 2015.

Motorenoffensief van Opel
De 1.6 CDTI neemt in het grootschalige motorenoffensief van Opel een belangrijke positie in. De motor zet nieuwe maatstaven op het gebied van geluid en trillingen en dankzij variabele turbogeometrie combineert hij een hoog koppel met een bijzonder gunstig brandstofverbruik. De volledig uit aluminium vervaardigde “fluisterdiesel” is voorzien van een start-stopsysteem en BlueInjection SCR-technologie (Selective Catalytic Reduction), waarmee de uitstoot van stikstofoxiden tot het minimum wordt beperkt.

Verbeterde zesversnellingsbak
De 1.6 CDTI dieselmotor is in de Opel Astra gekoppeld aan een verbeterde, handgeschakelde zesversnellingsbak met aanzienlijk soepeler schakelgedrag, meer comfort en meer rijplezier.

Geef een reactie